Život
14.12.2010.
10:08 > 10:35
Titovu pećinu i Memorijalni kompleks "25. maj 1944" u Drvaru za deset meseci ove godine posetilo je više od 15.000 domaćih i stranih turista, izjavila je načelnica ove opštine Anka Papak - Dodig.
  • Martin

    16.12.2010 11:31
    @ Vel. Cvjetnic
    Taj deda iz priče očigledno i nije bio toliko pametan. A odakle su zaista krenuli ustanci u Bosni, Hrvatskoj itd su već urbane legende. Čuo sam bezbroj priča, krenulo odavde ili odande, pričao je ovaj ili onaj deda. Sportske centre treba graditi, što više... !
  • Pijade

    16.12.2010 09:18
    Vic
    Da li znate sta je drug Mosa rekao drugu Titu kad se posle vrsenja nuzde vratio u pecinu?
    Za one koji ne znaju istoriju evo odgovora-
    Druze Tito, mokri u pecini, napolju je ladno kao na motoru!

  • Petar

    15.12.2010 07:57
    oO
    Gospodine Cvjetnicu, jeste li doruckovali pecurke ili od cega vam se prikazuju te srboidne halucinacije?
  • SFRJ

    14.12.2010 20:41
    Titovo vreme je najsigurnije, najlepše, nabogatije, vojska simbol mira, policija simbol sigurnosti, fabrike radile, gradilo se na sve strane, hidrocentrale, termocentrale, autoput, zemlja priznata i cenjena svuda u svetu, nesvrstana politika, letovanja, zimovanja, stanovi, automobili, dug SFRJ od 22 miliona stanovnika samo 20 milijardu dolara, rasparčane zemljice bivše velike i lepe zemlje duguju preko 120 milijardi evra, nemaju svoj integritet ni pravo odlučivanja u vođenju privrede i spoljne politike i tim banana republikama, vlast postavljaju "strane sile", međunarodne finansijske institucije vode monetarnu, finansijsku i fiskalnu politiku ...
    Biće ovde žestokih demantija, ali, i treba, valjda je to demokratija za koju su se većina borila, a sada proklinju ove na vlasti za koje su glasali ... Kažu, nikada ih više nećemo zaokružiti, izneverili su nas, izdali, obogatili su se za 10 godina što u svetu nije slučaj za generacije kapitalističkih porodica, a na drugoj strani beda i siromaštvo za 95% građana ... Ko je gledao "Latinicu" na HRT 1 13.12.2010. godine, biće mu sve jasno, ko nije neka potraži na You tube ... Porazno je to što sam video kako žive beskućnici, samo prenoćište, preko dana po ulici, kada umru kremiraju ih i sahranjuju o trošku grada Zagreba u zajedničkoj grobnici, a na ploči ispisana imena sa godinama rođenja i smrti ...
    Bravo za Latina ...
    Ništa nije bolje ni u drugim republikama bivše SFRJ ...
    E, dragi moji prijatelji (prethodni "diskutanti"), toga u Titovo vreme nije bilo, postojala je briga za svakog čoveka, dete, stare ... Pet zaposlenih na jednog penzionera, a danas, danas velikodušno povećavaju penzije u Srbiji za čitavih 1% od 01.01.2011. godine, a, inflacija 11% kako zvaničnici objavljuju, a kada oni iznesu neki loš podatak onda se uvek množi sa 2, kažu 20% nezaposlenih što nije tačno, obrnimo jednačinu sa nekadašnjim penzionerima pa ćemo dobiti stvaran broj nezaposlenih (kažu danas je odnos 1:1 i to nije tačno),kriju se iza finansijske krize a oni su je izazvali svojim neznanjem, učili su se bez dana radnog iskustva kako se vodi privreda i politika neke zemlje, ni za 10 godina ne naučiše ništa (poslušnici), a za tih 10 godina sravniše sa zemljom sve ono što su generacije stvarale 50 godina, plate mizerija 15.000-20.000 dinara ...
    Ma, u Titovo vreme bilo je sve dobro a nimalo loše, sada je sve loše a nimalo dobro ...
    U ništa boljoj situaciji nisu ni naše "komšije" ... dug Rumunije se uvećava 600 evra u sekundi, 52 miliona evra dnevno, samo od 01.01.2010. godine pa do juna o.g., njen dug se uvećao za 7,88 milijardi evra ...
    Island bankrot, Grčka ne objavljuju, Španija ne objavljuju, Irska bankrot, spomenuta Rumunija će verovatno, Bugraska takođe, Italija u problemima sa Berluskonijem (danas, 14.12.2010. posle tesnog izglasavanja opstanka na vlasti) ulice prepune demonstranata, Francuska duguje 1.300 milijardi evra ...
    I tako dalje, i tako bliže ...
  • Vel. Cvjetnic

    14.12.2010 12:44
    buducnost
    Krajem sedamdesetih jos za vreme Tita bio je u mom selu (30 km od Drvara)jedan stari deda koji je celog zivota ovce cuvao ali bio vrlo pametan i bistar covek.Na bilo koje spominjanje Tita psovao ga je i sve u vezi s njim.Pitao sam zasto?Rekao je Tito je pravio rodjendan i pozvao nasu omladinu u Drvar a onda su dosle švabe i sve su pobili.Trebalo nam je 20 godina posle da to i shvatimo da su sve ofanzive bile na srpskim teritorijama sa ciljem sto veceg stradanja Srba.Jadni ovi Drvarcani, na 200 metara dalje im je predivan sportski centar sa bazenima i to nisu jos osposobili a ulagali su u Titovu pecinu!Imali bi nemerljivo vise koristi od sportskog centra u koji sam nekada dolazio i srecan sam sto tih 200 m nisam nikada presao.Znate sigurno ucili ste iz istorije da je ustanak u BiH krenuo iz Drvara,naravno i ovo je laz i obmana.Krenuo je sa planine Sjenice 30 km dalje a meni je 60 god.posle jedan drugi deda pricao kako su se sa planine kad su krenuli u prvu akciju spustili u susedno muslimansko selo i poklali i proterali sve stanovnike.
    Ne samo zbog ovog nego i drugih istorijskih obmana istoriju bi prosto trebalo ukinuti tj.zabraniti a uvesti lepo predmet buducnost!
    Od proslosti se ne zivi a od buducnosti nam sve zavisi!!!
  • posetilac

    14.12.2010 10:46
    Titova pećina je jedna velika rupa u kamenu. Nema tamo ništa interesantno za videti. Zato sve preporuke za rakiju od drenjina :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna