Život
31.12.2013.
18:00
Smanjenje količine lošeg holesterola i povećanje dobrog holesterola može pomoći da se smanji rizik od nastanka Alchajmerove bolesti, sugeriše jedno istraživanje.
  • Deks

    01.01.2014 21:41
    Kako to, za pokojnu Ružicu Sokić rekli su da je patila od Alchajmerove bolesti. U ne tako davnim intervjuima govorila je da je vegetarijanac. Izvor holesterola su inače isključivo namirnice životinjskog porekla što bi valjda značilo da "vegani" ne mogu od nje oboleti? Inače najveći izvor holesterola su životinjske masti, iznutrice, jaja, masno mleko i sirevi a ne toliko krto meso.
  • Kalauz

    01.01.2014 06:30
    Ovo je tačno. Na sebi vidim kad previlše jedem masne hrane ni mozak mi ne radi kako treba. Što je čovek stariji to mu se više ispoljava.
    Mi Vojvođani umemo svašta da pojedemo, naročito prerađevine od svinjskog mesa (švargla, džigernjača, kulen itd.)
    Treba jesti umereno uz obavezno crno vino i rekreaciju što je moguće više pa i trčanje makar se smejale komšije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna