Život
25.08.2014.
15:06
Prema novom istraživanju američkih naučnika, veći unos kofeina kod žena povezan je s nižim javljanjem tinitusa – stanja kod koga osoba oseća neobičan zvuk u ušima ili glavi, takozvano zujanje u ušima, iako ne postoji nikakav odgovarajući spoljašnji izvor zvuka.
  • Mirko i Slavko

    27.08.2014 06:22
    dugogodisnji tinitusas
    No dakle, tinitus se pojavljuje kod onih koji su imali problema sa srednjim uhom, bilo da su u pitanju bile ceste upale (urodjena osetljivost) ili onih koji su imali povrede glave sto se odrazilo na srednje uho. Takodje se zujanje moze javiti kod onih kojima su usled upala uha izlucevine negde stvrdnule i srasle pa prave sum, zatim kod onih kojima su krvne zile blizu koscica pa usled odredjenog pritiska dodje do pulsiranja krvnih zila sto se cuje kao sum, nadalje navodno zbog lose cirkulacije u vratnom delu.
    Ako je kofein imao uticaja onda se radi o onim tinitusasima kojima je tinitus uzrokovan slabom cirkulacijom u vratnom delu ili prevelikom blizinom krvnih zila sa koscicama, jer kofein malo utice na pritisak dakle i na cirkulaciju..
    Meni su rekli da slusam Mocarta, da izbegavam tisinu i hehe da se naviknem (e kad bi znali koliko je to nemoguce).
    Treci tinitusasi su oni sa problematicnom prohodnoscu Eustahijeve tube (npr usled alergija pa zapusenog nosa i sl).
    Uho je kao i kolena jako tesko popraviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna