Dragan Lukač doktoru nauka dao platu portira

Miroslav Plančak, zaposlen na Novosadskom sajmu, tvrdi da ga direktor Dragan Lukač profesionalno ponižava, jer mu je, kao doktoru nauka, dao platu manju od portira.
Miroslav Plančak, zaposlen na Novosadskom sajmu, tvrdi da ga direktor Dragan Lukač profesionalno ponižava, jer mu je, kao doktoru nauka, dao platu manju od portira.

Nadzorni odbor Novosadskog sajma u četvrtak je, umesto najavljene smene direktora Dragana Lukača, smenio izvršnog direktora Sektora za razvoj Miroslava Plančaka.

Plančak tvrdi da ga je Lukač, kao jednog od retkih doktora nauka na Sajmu, profesionalno ponižavao, premestio na mesto na kojem ima platu manju od portira ili kurira, da bi na kraju izdejstvovao i njegovu smenu. Plančak tvrdi da je Lukačev mobing počeo kada je odbio da potpiše fakturu na 2,5 miliona dinara za izradu svečanih korica za medalju, a to je, kaže, uradio jer je faktura bila "prenaduvana", prenosi "Blic".

"Do dolaska Lukača na Novosadski sajam bio sam menadžer projekta u Direkciji za ocenjivanje kvaliteta. Po njegovom dolasku, uz obrazloženje da sam doktor nauka, ponuđeno mi je upražnjeno mesto direktora Direkcije za ocenjivanje kvaliteta, uz uslov da mojim ugledom utičem na radnike da se iščlane iz sindikata, a potom učlane u, kako je rekao, "njegov sindikat". Takav predlog sam odbio, a kasnije sam dobio još jednu šansu ako potpišem fakturu u iznosu od 2,5 miliona dinara, za izradu svečanih korica za medalju, a da troškove snosi moja direkcija. To sam odbio jer je iznos bio prenaduvan", objašnjava Plančak.

Po odbijanju poslušnosti, Lukač je, tvrdi Plančak, počeo da ga mobinguje.

"Prvo me je sklonio iz Direkcije za ocenjivanje kvaliteta i premestio u nepostojeću službu plana i razvoja uz smanjenje plate, da bi mi na kraju ponudio mesto saradnika sa platom manjom od vozača, portira i kurira. Ponudio mi je koeficijent 1,75, dok portir ima 1,80. Zbog toga sam kao najobrazovaniji radnik na Sajmu protiv Lukača podneo privatnu tužbu", kaže Plančak.

Lukač: Plančak je neradnik

Dragan Lukač kaže da je Miroslav Plančak neradnik i da je zato smenjen.

"On nije ni potpisao rešenje o premeštaju, a o koeficijentu ne vodim ja računa nego pravna služba. Za godinu dana, otkad sam ja direktor, nije uradio ni jedan razvojni projekat. Što se tiče fakture za izradu diploma i medalja, ne znam šta da vam kažem, da li je prenaduvana ili nije, ali je činjenica da su se diplome ranije delile u običnim kesama, što je nedopustivo za jednu renomiranu ustanovu", rekao je Lukač.

  • kefalica

    25.06.2014 19:25
    padobran
    istorija kaze da Sajam postoji 9o god, ali sad uz DB, vise nece postojati
  • 25.06.2014 19:17
    sve znamo sajamac
    ZZlatni padobranom se spustili doktori lukac,gajic,andrejvic pravi tim za unistenje 9o god. oistijece firme , a lobi ...
  • Ivana

    24.06.2014 21:08
    Megatrendoidi
    Ovo mora da se zaustavi! Mogatrendoidi su očigledno došli na sve pozicije vlasti. Svesni svojih lažnih diploma i neznanja obrušili su se na sve što je normalno i drugačije od njih. Zato dajem punu podršku ljudim kao što je Plančak jer svako od nas u svojoj firmi mora ustati protiv ovakvih ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti