Hitno potrebna pomoć za malu Teodoru

Još jednom detetu iz Novog Sada dijagnostikovana je Batenova bolest pre manje od mesec dana, a roditeljima je hitno potrebna novčana pomoć kako bi svoju devojčicu poslali u Kinu na tretman matičnim ćelijama.

Još jednom detetu iz Novog Sada dijagnostikovana je Batenova bolest pre manje od mesec dana, a roditeljima je hitno potrebna novčana pomoć kako bi svoju devojčicu poslali u Kinu na tretman matičnim ćelijama.

Devojčica se zove Teodora i u junu je napunila četiri godine. Prvi simptomi bolesti počeli su da se javljaju prošlog leta, a tačna dijagnoza ustanovljena je tek nedavno.

Mala Tea je sada u jako nestabilnoj fazi, roditelji bukvalno ne smeju da je ispuste iz ruku da ne bi pala, razbila glavu, slomila ruku... Da bi je zadržali bar u ovoj fazi do pojavljivanja enzimske terapije moraju do 15. oktobra da sakupe ogroman novac za terapiju matičnim ćelijama u Kini na koju tog dana ide ostalo četvoro dece za koje trenutno ima dovoljno novca u Udruženju "Život".

Svi koji imaju mogućnost da odmah pomognu mogu novac uplatiti na žiro račun 165-1001523581926-41.

Od Batenove bolesti deca nakon treće godine prestaju da govore, hodaju, gube vid, mentalno i fizički propadaju i umiru izmedju 8. i 12. godine. Država roditeljima ove dece ne pomaže smatrajući da ta deca nisu prioritet jer je bolest neizlečiva.

Zato su sami građani jedini koji im mogu pomoći.

Više informacija o borbi ovih roditelja za živote svojih najdražih možete pronaći na internet stranici Udruženja "Život", a priču Teodorinih roditelja prenosimo u celosti.

Teina priča

Moja jedina dugo iščekivana jedinstvena devojčica Teodora rođena je 24. juna 2008. godine u Novom Sadu. Moj suprug i ja smo bili najsrećniji roditelji na svetu, Teodorin svaki plač sa razlogom ili bez za nas je bio smak sveta. Moja Tea je bila najnestašnija devojčica na svetu, volela sam da kažem "nestašna je za dva dečaka".

Tea je 24.06.2011. napunila tri godine, a pet dana posle trećeg rođendana počela je naša agonija - prva kriza svesti (kako su to doktori nazvali), ne zadugo potom serije zagledavanja, kleckanja, padanja. Posle svakog napada završavali smo u bolnici, da bi u toku jednog od boravaka u bolnici naša doktorka počela da uvodi terapije za epilepsiju (eftil, frizium, kepra). Svi ti lekovi nisu imali neki poseban efekat kod moje devojčice.

Na jednoj od naših kontrola kod doktorke je proradio crv sumnje pa je predložila da uradimo test na Batenovu bolest (za koju smo mi čuli samo u tv emisiji u kojoj je učestvovala gospođa Bojana Mirosavljević sa svojom devojčicom Zojom). Sada smo i mi postali članovi udruženja "Život". Rezultat smo čekali predugo celih pet meseci. Za ovu bolest je i jedan dan predugo, jer je progresija bolesti individualna kod svakog deteta. Konačno smo dočekali i taj dan da saznamo naš rezultat, otišli smo u Beograd kod doktorke Kravljanac puni optimizma misleći da nema šanse da je Tea bolesna od te fatalne bolesti. Međutim, rezultati su pokazali drugačije - "NAŠA TEODORA IMA BATENOVU BOLEST".

Ceo naš svet se srušio. Moja Tea je sada u jako nestabilnoj fazi. Da bi  je zadržali bar u ovoj fazi do pojavljivanja enzimske terapije koja se stalno spominje trebalo bi što pre da je odvedemou Kinu. Novac treba da skupimo brzo, do 15. oktobra. Molimo sve ljude dobre volje koji saosećaju sa nama, da nam pomognu da Teodoru zadržimo na nogama do pojavljivanja enzimske terapije, uplatama na žiro račun broj 165-1001523581926-41.

Unapred zahvalni roditelji Branka i Zoltan.

  • Hope elinal

    19.02.2020 16:04
    Kplendes@outlook.com
    Nudimo kredite sa 3%, nudimo zajmove za konsolidaciju duga, poslovni zajam, privatni zajam, zajmove za automobile, hotelske zajmove, studentski zajam, osobni zajam. Zajmovi za refinanciranje kuća, Za više detalja E-adresa: (Kplendes@outlook.com)
  • Marija

    10.10.2012 16:34
    Pitanje za Anonimusa za onaj humanitarni koncert
    Htela bih da pitam gde moze da se kupi karta za humanitarni koncert za 14.10. posto zelim da kupim kartu? Hvala unapred!! I sve najlepse za Teodoru i drzim vam palceve u skupljanju novca! ;)) ♥♥♥
  • 08.10.2012 19:00
    Veliki humanitarni koncert "Za osmeh male Teodore"
    VELIKI HUMANITARNI KONCERT "Za osmeh male Teodore"
    Nedelja 14.10.2012 u 20h Sportska hala Slana Bara - Novi Sad
    Cena ulaznice 200 din
    Nastupaju: LEXINGTON BAND, BIG TIME, TATULA, JELENA MRKIC, SLADJANA IVANISEVIC, SAVA VUKOVIC I BAHUS BAND, MARKO SARAC NOVE ZVEZDE GRANDA....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti