Subotičani prikupljali pomoć za migrante

Subotičani su juče donosili ono što je migrantima u ovom trenutku najpotrebnije. 

Subotičani su juče donosili ono što je migrantima u ovom trenutku najpotrebnije.

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći migrantima koju, u saradnji sa još nekoliko nevladinih organizacija i neformalnih grupa organizuje Udruženje građana "Centar građanskih vrednosti", naišla je na dobar prijem kod građana i jedne privatne firme.

Svesni da žeđ, glad, bol i patnja nisu političko nego duboko ljudsko pitanje, Subotičani su juče donosili ono što je migrantima u ovom trenutku najpotrebnije: vodu, hranu, sredstva za ličnu higijenu, odeću, obuću, pa čak i igračke, pokazujući na taj način svoje veliko srce i razumevanje za nevolje ljudi koji su i po nekoliko meseci na različite načine prevaljivali više hiljada kilometara do Subotice.

Čak i ako nisu bili u Ciglani ili na nekim drugim lokacijama gde migranti borave, Subotičani koji su juče donosili pomoć, verovatno su pred sobom imali jasnu sliku patnji ovih ljudi: boravak na otvorenom po jakom suncu, bez vode za piće i osnovnih higijenskih uslova, bez hrane i još skrivanje od policije.

  • Zavisni Novinar

    05.07.2015 19:56
    Da je više takvih...
    Svaka čast Subotičani!
  • 05.07.2015 19:29
    Čisto da se zna. Mnooogo jeftinije dati muslimanskom azilantu 50000 Evra da migrira u Evropu. Jedan vojnik da osvoji Evropu i zadrži teritoriju daleko više košta. Sistem trojanskog konja u osvajanju Evrope opet upalilo. Čudi me da mediji ne pišu da je Francuska na ivici etničkog građanskog rata zbog bune Afričkih azilanata, iako neki strani mediji to objavili.
  • 05.07.2015 19:22
    @solidarnost
    E moj druže, zar zaista veruješ da 5-6000 kilometara mogu peške da pređu za svega nekoliko dana? Samo put do Subotice, znaš li koliko to hiljada Evra košta za njih? Pa čak su i u domaćim medijima objavili koliko im to koštalo. I to nije mala cifra. Pitaš odakle im novce. Jeli ti palo na pamet da neko to finansira?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina