Srušila se jedna od četiri preostale trščare

U ulici Kraljevića Marka urušila se jedna od četiri preostale trščare u Novom Sadu.

U ulici Kraljevića Marka urušila se jedna od četiri preostale trščare u Novom Sadu.

Do rušenja ove kuće, koja je spomenik kulture, došlo je usled padavina poslednjih dana, ali i višegodišnjeg neodržavanja. Vlasnici traže da se sa objekta skine zaštita kako bi mogli kuću da sruše, jer drugog načina za rešenje ne vide. Vlasnik kuće Đorđe Moljac navodi da kuća predstavlja opasnost po prolaznike.

U Zavodu za zaštitu spomenika kulture su naveli da su napravili zapisnik i da će u okviru svojih nadležnosti izgraditi projekte za obnovu pojedinačnih objekata u ovom delu grada i da će pokušati da animiraju širu društvenu zajednicu da prepozna značaj ovakvog kompleksa i izdvoji potrebna sredstva za njegovu obnovu.

Podsetimo da je većina kuća trščara u Novom Sadu srušena u poslednje dve decenije, jer vlasnici nisu imali novca za njihovo održavanje ili su namerno srušene kako bi zemljište gde su se nalazile bilo iskorišćeno za gradnju novih zgrada.

Razne garniture koje su činile lokalne vlasti su svih ovih godina davale obećanja, ali nikada nisu uradile ništa da pomognu da se ovi spomenici kulture sačuvaju.

  • -

    07.02.2014 19:10
    -
    a Prazani imaju sor 'zlatna ulica' i naplacuju ulazak u nju.

    ja se secam da je i lepsih kuca od tih iz zlatne ulice bilo u ovim krajevima

    naravno da su zadnje podlegle pod najezdom 'investitora'
  • cika zika

    07.02.2014 10:55
    celnici stite a neznaju ni gde je ulica Kraljevica Marka.....
  • микинс

    07.02.2014 10:35
    Симболичан догађај који представља смрт једног бољег времена и једног Новог Сада којег више нема и који је нестао пред најездом оних којима овај град ништа не значи...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti