Revizor podneo prijavu protiv Jelića zbog spornih nabavki

Državna revizorska institucija podnela je prijavu za privredni prestup protiv nekadašnjeg direktora "Novosadske toplane" Vladimira Jelića i njegove pomoćnice za ekonomske poslove Vukice Gavrilović.
Državna revizorska institucija podnela je prijavu za privredni prestup protiv nekadašnjeg direktora "Novosadske toplane" Vladimira Jelića i njegove pomoćnice za ekonomske poslove Vukice Gavrilović.

Revizori su kontrolisali poslovanje Toplane u 2011. godine i tom prilikom, kako se navodi u izveštaju objavljenom na zvaničnom sajtu DRI na preko 80 stranica,  konstatovali da je u toj godini za ugostiteljske i usluge obezbeđenja, bez sprovođenja postupka javnih nabavki, isplaćeno oko sedam miliona dinara.

Uz to, u izveštaju se kaže i da je nabavka softverske licence od jedne beogradske firme, u vrednosti od oko 10 miliona, knjižena na nezakonit način.

Navodi se i da nije priveden postupak u vezi sa stanom od 51 kvadratnog metra, vredan 6,2 miliona dinara, koji je Toplana, delimično uz loompenzaciju za isporučenu tolotnu energiju, kupila od "NS Hidrosistema" iz Sremske Kamenice.

Nepropisno je, precizira se u izveštaju DRI, knjižen i deo usluga koje je ovo preduzeće u 2011. godini poručilo od Fakulteta tehničkih nauka, pa je sve to bilo razlog za podnošenje prijave za privredni prestup protiv Jelića i Gavrilovićeve.

"Već na prvi izveštaj DRI koji nam je preliminarno dostavljen, imali smo nekoliko značajnih primedbi", rekao je Jelić i dodao da su neke od njih usvojene i pre donošenja konačnog izveštaja, dok druge iz njemu nepoznatih razloga nisu uzete u obzir iako su utemeljene na činjenicama.

  • boba

    09.03.2013 20:23
    ova junacina se opetkrije iza zene...ovaj put mu kriva vukica svasta
  • sosa

    09.03.2013 18:03
    Nije lako imati mali...
  • Jelenko

    08.03.2013 18:46
    @@Jelenko - Jelenko zucko
    Manuo bi se ja, ali se vi trsite. Nacnete temu i onda razmazujete, vrtite se oko toga ko je zut, a ko zuckast (vi ste sa njima surovali).
    Opet Vam kazem da sam za njihovu sudbinu zainteresovan koliko i za vasu, a vi se uporno udaljavate od teme.
    Dakle, koliko je u toj kuhinji luk jeo i luk mirisao taj vas pelcer?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti