Park u Turgenjevoj opasan za decu

Na dečijem igralištu u Turgenjevoj ulici, u blizini Bulevara oslobođenja, jedna Novosađanka saplela se o vrh čelične konstrukcije koji je virio iz šljunka nedaleko od mesta gde joj je dete palo igrajući se.
Na dečijem igralištu u Turgenjevoj ulici, u blizini Bulevara oslobođenja, jedna Novosađanka saplela se o vrh čelične konstrukcije koji je virio iz šljunka nedaleko od mesta gde joj je dete palo igrajući se.

Sugrađanka se najpre obratila ZIG-u, koji je zadužen postavljanje i održavanje dešijih igrališta, ali telefonom su joj objasnili da nemaju saznanja da je pomenuto igralište opasno, i da ukoliko se njeno dete povredi, ima pravo da tuži grad i dobije odštetu.

"Nije mi jasno kako neko može takav odgovor da mi da. Nema tih novaca koje bi grad mogao da mi isplati na ime povreda mog deteta. Više bih volela da se ovaj problem reši, a verujem da nadležni za pola sata mogu da saniraju problem i to sa jednom ili dve angažovane osobe", rekla je zabrinuta majka za 021.

Međutim, 021 je od ZIG-a dobio sasvim drugačiji odgovor.

"Stručna služba JP Zavod za izgradnju grada izlaskom na teren nije pronašla pomenuti anker i pretpostavlja se da je isti prekriven šljunkom. Preduzeće se sve potrebne mere da se anker pronađe i ukloni, ali će se tom prilikom i očistiti predmetno igralište. Što se tiče pomenutog telefonskog razgovora, pretpostavljamo da je došlo do nesporazuma u komunikaciji između radnika ZIG-a i sugrađanke", rekli su iz ovog javnog preduzeća.

Iz ZIG-a poručuju svim Novosađanima da im se obrate ukoliko primete neke probleme na dečijim igralištima, jer su njihove stručne službe stalno na terenu i dostupne građanima. (Gordana Ćosić)

  • pera

    30.04.2015 07:10
    snimajte razgovore, pitajte kako se zovu
  • jova limanac

    28.04.2015 19:44
    Isti takav "anker" viri iz šljunka i na igralištu preko puta DZ Novo Naselje, iza stare ranžirne stanice, tačnije na čošku Branislava Borote i Simeona Piščevića. Ako ZIG ne može da ih pronađe, slobodno neka me cimnu, pokazaću im tačno prstom gde je...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti