Ponovo zaustavljena nabavka aparata za zračenje

Nabavka aparata za zračenje za nedovršeni objekat Kamenica 2 ponovo je zaustavljen zbog zahteva za zaštitu prava ponuđača.
Nabavka aparata za zračenje za nedovršeni objekat Kamenica 2 ponovo je zaustavljen.

Kako za 021 kaže direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković, zahtev za zaštitu prava u postupku javne nabavke podneo je od ranije poznat ponuđač "Max team d.o.o." iz Beograda.

"Ponuđač je ovog puta tražio izmenu tehničke specifikacije da bi ponuđači mogli da ponude međusobno uporedive, savremene uređaje iste tehnološke generacije. Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke koju je obrazovala Uprava za kapitalna ulaganja u ovom momentu razmatra opravdanost ovog zahteva, a u zakonom propisanom roku, a najkasnije do 20. aprila izjasniće se da li usvaja ovaj zahtev", kaže Malenković i dodaje da će zahtev po četvrti put ići u Beograd ukoliko ga novosadska komisija odbije.

Ovo znači da se ranije određeni rok - 17. april, pomera do daljnjeg. Uprava za kapitalna ulaganja je 3. aprila dobila rešenje o nastavku nabavke linearnih akceleratora i prateće opreme za Kamenicu 2, nakon što je beogradska komisija odbacila svaku tačku žalbe jednog od ponuđača i građanskog nadzornika, zbog kojih je postupak po treći put bio zaustavljen početkom februara.

Kako je Malenković ranije rekao za naš portal, bitno je da je komisija zaključila da se sve radi po zakonu.

"Podsetimo da je na ovu temu održana i sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj su iznete neke pretpostavke o ovoj nabavci, a zatraženo je i razrešenje čelnika oba instituta i direktora Uprave za kapitalna ulaganja. Ti argumenti, čini se, nisu bili dovoljno dobri, što je pokazao i odgovor Beograda", rekao je Malenković.

Podsetimo da je nabavka zaustavljena 6. februara, poslednjeg dana predviđenog za podnošenje žalbi. Svoje primedbe dostavio je jedan od ponuđača "Max team d.o.o." iz Beograda, kao i građanski nadzornik "Društvo protiv korupcije - Drpko".

Na sednici Skupštine Vojvodine većinom glasova odbačeni su navodi opozicione Srpske napredne stranke o neodgovornosti u sprovođenju javne nabavke linearnih akceleratora i prateće opreme za objekat Kamenica 2.

Aparati bi trebalo da poboljšaju stanje na listama čekanja za zračenje, koje su dugačke usled stalnog kvara na postojećim zastarelim aparatima na Institutu za onkologiju Vojvodine. Inače, u nabavci od početka učestvuju dva ponuđača - "Siemens" i "Max team". (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • 17.04.2015 08:56
    beli medvedi.
    pre 10 dana mi je umro drugar od tackice na plucima koju nisu hteli dirati zato sto je mirna.
    kada je postala nemirna umro je za mesec i po dana







  • 17.04.2015 08:13
    js
    Evo broj telefona i adresa gore spomenute firme, pa svi koji čekaju na zračenje mogu da ih pozovu i pitaju za zdravlje.

    Max Team, Vojvode Dobrnjca 20 , 11000 Beograd,
    011/275 9551

    Inače ta firma, dobija skoro sve tendere u Srbiji za nabavku medicinske opreme i delova otkako su napredni na vlasti...


  • mihalj

    16.04.2015 21:41
    tako nam i treba
    potpun kolaps svih moralnih vrednosti, nemoć društva protiv bahatih biznismena poput g. Maksa koji je spreman i deset puta srušiti nabavku, pošto ne može da dobije posao. Njegov slogan: nek komšiji crkne krava,- samo u ovom slučaju se radi o ljudima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti