Skup oldtajmera ovog vikenda u Novom Sadu

Vlasnici i ljubitelji oldtajmera iz regiona i Evrope okupili su se po 20. put u Novom Sadu, a juče i danas predstavljaju svoja vozila ispred tržnog centra BIG.
Vlasnici i ljubitelji oldtajmera iz regiona i Evrope okupili su se po 20. put u Novom Sadu, a juče i danas predstavljaju svoja vozila ispred tržnog centra BIG.

Organizator skupa je JU AMK "Veteran" iz Novog Sada, čiji predsednik Milija Stankov kaže za "Dnevnik" da ove godine učestvuje oko 90 vozila, što je više nego ranijih godina.

"Ljudi su stigli svojim starim vozilma, ali ima i nekih, uslovno rečeno novih, kao što je čehoslovačka "tatra" 603 koju su vozili predsednici, "kadilak" "kup de vil", ogromno američko vozilo, ali i motocikli "cindap" i BMV iz II svetskog rata", rekao  je Stankov.

Deca i stariji slikali su se pored egzotičnih vozila iz prohujalih vremena, kao što su "ford" T iz 1925. godine, najstarijeg vozila na skupu "bjuika" iz 1922. godine, engleskog gospodskog "vilis najta", ali i "ferarija", "škoda", "tatri", "opela", "mercedesa", pa i legendarnih "fića".

Upravo je "ford" model T, po rečima Stankova, sveukupni pobednik ovogodišnjeg susreta, jer je vozilo u praktično originalnom stanju, kao da je tek izašlo iz fabrike, na svojim drvenim točkovima. Njegov vlasnik, Janoš Šuto iz Orošhaze u Mađarskoj, želeo je da kaže sve o svom o svom ljubimcu, koliko ga je platio i koliko uložio u automobil koji je označio pobedu serijske proizvodnje.

"Našao sam automobil pre pet godina u Avgusti, država Džordžija, SAD. Otišao sam u Floridu, kupio ga, brodom ga dopremio za Evropu, a zatim u Mađarsku. Odlučio sam se da ga uzmem jer je bio u orginalnom stanju. Pored njega imam "ford" T kabriolet iz 1918. godine, engleski "voznik naturel" iz 1935. godine, neke druge automobile i pet-šest motocikala. Nadam se da ću u oktobru uzeti još neki oldtajmer iz Amerike, gde se tada održavaju razne smotre automobila", rekao je ponosni vlasnik pobednika ovogodišnjeg okupljanja automobila-veterana.

Naravno, ne čini samo smotra ovogodišnju manifestaciju: juče su oldtajmeri bili na "reliju" do Inđije, gde su posetili i fabriku autodelova. U povratku su posetili i Sremske Karlovce, a po rečima Stankova, za danas u 11 časova zakazan je ispit spretnosti na parkingu ispred BIG centra.

  • 31.08.2014 12:25
    Cadillac Coupe Deville, i AMC Ambasador su mi najaci
  • Kalauz

    31.08.2014 07:03
    Lepota za oko
    Neverovatno, ali ti automobili što su stariji sve su lepši.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti