U redovima čekali na dokumenta pa ih nikad nisu podigli

Više od 9.000 raznih dokumenata na koje su Novosađani potrošili oko 100.000 evra, zaboravljeno čeka u novosadskoj policiji.
Više od 9.000 raznih dokumenata na koje su Novosađani potrošili oko 100.000 evra, zaboravljeno čeka u novosadskoj policiji.

Ubedljivi rekorderi su, kako kažu u Policijskoj upravi, lične karte koje na vlasnike čekaju još od 2009. godine.

A upravo te godine Novosađani su, da bi predali zahtev za ličnu kartu koju nikada nisu podigli, čekali u redu po celu noć, upisivali se na razne liste, tukli, potpisivali peticije i protestovali. Objašnjenja za ovu pojavu su razna - saobraćajne dozvole se ne podižu jer ih uspešno zamenjuje potvrda o registraciji, pasoši se zaboravljaju jer para za inostranstvo nema, a ličnih karata se sete tek kada je vreme za produženje dozvoljenog minusa.

Portparolka Policijske uprave Mileva Tomić apeluje na sugrađane da dođu po svoja dokumenta i podseća da svoje isprave mogu podići u šalter-sali kod Mosta slobode za nekoliko minuta. Posebna procedura za podizanje dokumenata po koje vlasnik zakasni nekoliko meseci ili godina ne postoji, dovoljno je doneti potvrdu da je zahtev predat i stati pred šalter.

  • Upravo dobila ličnu kartu

    15.09.2014 12:09
    Naša vlast se potrudila da nas pretvori u cekace u kojekakvim redovima.Što jednostavno kad može komplikovano?- glavni moto rukovodilaca javnih službi. Problem je što dotični ne mogu da smisle ništa korisno po gradjane ove naše jadne zemlje.
  • 28.02.2014 16:15
    Moze biti da im je dozlogrdilo pa glavom bez obzira pobegli iz lepe nase,a,kao sto vec neko rece,drugi mozda vise nisu zivi,treci se vratili u lepu njihovu...A u SUP-a,predpostavljam i dalje guzve.
    Pre 5 godina sam izvadila biometrijsku licnu kartu sa cipom,a ove godine joj istekao rok pa moram sve ponovo.Sta mislite zasto rade tako?
  • kandahar

    22.02.2014 17:19
    zaboli kopre !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti