Uverenje o taksiranju za 150 evra

Uverenje o poznavanju grada za taksiste može se dobiti podmićivanjem, tvrdi za Blic Novosađanin D.P. kome je ponuđeno da za 150 evra dobije taj dokument.

Uverenje o poznavanju grada za taksiste može se dobiti podmićivanjem, tvrdi za Blic Novosađanin D. P. kome je ponuđeno da za 150 evra dobije taj dokument.

Njega su sa osobom koja ima vezu u u nadležnoj instituciji, spojili drugi taksisti koji su tako došli do sopstvenih uverenja. U gradskoj upravi odbacuju tvrdnje da se uverenje može nabaviti podmićivanjem, ali navode da su se pojavile falsifikovane potvrde.

Oni kažu da su priče o prodaji ovih dokumenata pokrenute kako bi se diskreditovala komisija koja ih izdaje, zato što pojedinim taksistima smeta što moraju da polažu testove. Predsednik sindikata taksista Radoslav Krstić kaže da već godinama sluša priče o prodaji uverenja, ali da za to nikad nije bilo konkretnih dokaza. On je dodao da su mito i korupcija u Srbiji veoma rasprostranjeni, te da ga ne bi čudilo da su takve priče istinite.

U upravi za saobraćaj negiraju da je uverenja moguće kupiti na način na koji je taksista D. P. ispričao Blicu, uz obrazloženje da taksista mora fiziči da se pojavi pred komisijom na pismenom i usmenom delu ispita. Oni ne isključuju mogućnost da neko prodaje falsifikovana uverenja  položenom ispitu.

  • Marko ns

    28.06.2012 15:25
    Istina
    Apsolutno postoji i to ne mali broj taksista koji na ovaj nacin, tj. kupovinom, dolaze do uverenja. Ne znam koja je tacno tarifa i da li je fiksna, ali to se radi. Ne morate nikome verovati na rec, popricajte u toku voznje sa taksistima i ljudi ce vam lepo reci.
  • 28.06.2012 12:57
    XXL
    Ako je predsednik države mogao da kupi diplomu,što taksista ne bi kupio uverenje,koje i onako nigde ne važi,osim u NS??? Taksisti i onako moraju da kupe i navigatore,jer te njihove knjige su već zastarele, u odnosu na brzinu promena infrastukture i naziva ulica u gradu!
  • 28.06.2012 12:53
    Mamika
    Pa zato i traže da se polaže *poznavanje grada*!!! Toliko košta i dobar navigator!!! više ne znaju šta da traže od taksista!!! Valjda misle da oni lopatama zgrću novce!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.