Fudbaleri Srbije konačno do tri boda

Fudbaleri Srbije savladali su Jermeniju rezultatom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u okviru I grupe. Pred praznim tribinama stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu strela Jermeni su prvi imali šansu, dobro je reagovao Stojković nakon šuta Pizelija sa desetak metara. Minut kasnije Ljajić probija po levoj strani, zavrće loptu u šesnaesterac a Kostić pogađa prečku. Srbija preuzima kontrolu na sredini terena i stvara nekoliko dobrih napada. U 22. minutu Andrija Živković posle dobre akcije postiže pogodak. Matić je uposlio Kostića koji prolazi po levoj strani i oštro ubacuje loptu na drugu stativu gde se našao mladi Živković koji je odlično reagovao i matirao Kasparova. Preti još jednom raspoloženi Pizeli iz kontra napada šutem sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola. Neverovatan promašaj Mitrovića u nastavku. Ukrao je igrač Njukasla loptu Henriku Miktarijanu, izašao sam ispred Kasparova ali šutira preko gola. Jermeni odlično igraju u tranziciji, nekoliko puta su organizovali brzu kontru ali nisu uspeli opasnije da priprete golu Stojkovića. Pet minuta pred kraj poluvremena Nemanja Matić oduzima loptu na svojoj polovini, povukao je vezista Čelsija odlično, upošljava Ljajića koji je provozao odbranu Jermena ali je šutirao pravo u golmana Jermenije. To je bilo sve u prvom delu igre. Reprezentacija Srbije sledeću utakmicu igra protiv Francuske Fudbaleri Srbije savladali su Jermeniju u Novom Sadu rezultatom 2:0 u šestom kolu grupe I kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine.
Fudbaleri Srbije savladali su Jermeniju u Novom Sadu rezultatom 2:0 u šestom kolu grupe I kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine.

Pred praznim tribinama stadiona "Karađorđe" strelci su bili Hajrapetjan autogolom u 22. minutu i Adem Ljajić u 53. minutu.

TOK UTAKMICE:

Jermeni su prvi imali šansu, dobro je reagovao Stojković nakon šuta Picelija sa desetak metara. Minut kasnije Ljajić probija po levoj strani, zavrće loptu u šesnaesterac a Kostić pogađa prečku. Srbija preuzima kontrolu na sredini terena i stvara nekoliko dobrih napada.

U 22. minutu auto gol Jermena. Matić je uposlio Kostića koji prolazi po levoj strani i oštro ubacuje loptu na drugu stativu gde se našao mladi Živković koji je zakačio loptu i promenio pravac. Lopta se odbija od  Hajrapetjana i odlazi iza leđa Kasparova. Preti još jednom raspoloženi Piceli iz kontra napada šutom sa dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola. Neverovatan promašaj Mitrovića u nastavku. Ukrao je igrač Njukasla loptu Henriku Miktarijanu, izašao sam ispred Kasparova ali šutira preko gola.

Jermeni odlično igraju u tranziciji, nekoliko puta su organizovali brzu kontru ali nisu uspeli opasnije da priprete golu Stojkovića. Pet minuta pred kraj poluvremena Nemanja Matić oduzima loptu na svojoj polovini, povukao je vezista Čelsija odlično, upošljava Ljajića koji je provozao odbranu Jermena ali je šutirao pravo u golmana Jermenije. To je bilo sve u prvom delu igre.

Odlično su otvorili drugi deo igre reprezentativci Srbije pogotkom Ljajića u 53. minutu. Probio je Kolarov po levoj strani i šutirao iskosa sa leve strane, Kasparov odbija loptu direktno na nogu Ademu Ljajiću koji rutinski smešta loptu u gol Jermena. U nastavku opada tempo igre, bez većih šansi na obe strane. Vidi se velika želja naših igrača, ali nikako da se stvori veća šansa.

U 80. minutu dobra kontra preko Filipa Kostića koji nije uspeo da uposli Mitrovića. Četiri minuta kasnije Zoran Tošić, koji je zamenio Andriju Živkovića, nakon gužve u šesnaestercu pogađa stativu. Još jedna šansa u poslednjim trenucima za Mitrovića, ali rezultat ostaje nepromenjen do kraja utakmice.

Srbija se nalazi na pretposlednjem mestu grupe. Sledeća utakmica igra se za tri dana protiv Francuske u Bordou.

Srbija: Stojković, Tomović, Ivanović, Spajić, Kolarov, Brašanac, Matić, Kostić, Ljajić, A. Živković, Mitrović.

Jermenija: Kasparov, Hajrapetjan, Andonijan, Arzumanjan, Mkojan, Miktarijan , Gazarjan, Piceli, Mhitarjan, Ozbiliz, Movsisjan.
  • wew

    05.09.2015 09:11
    treba zabraniti i tv prenos !
  • 05.09.2015 05:13
    Treba zabraniti onoliko trošenje struje za reflektore zbog ovako besmislenih stvari. Ako im je toplo preko dana, nek ustanu u 6, pa nek se igraju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Kvalifikacije