Napravljena aplikacija za rukometne treninge u Srbiji

Rukometni savez Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, zvanično je obelodanio besplatnu aplikaciju za mobilne telefone "Rukometni treninzi - RSV", koja predstavlja pravi "mali priručnik", kako za trenere, profesore i učitelje, tako i za samu decu.
Rukometni savez Vojvodine, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, zvanično je obelodanio besplatnu aplikaciju za mobilne telefone "Rukometni treninzi - RSV", koja predstavlja pravi "mali priručnik", kako za trenere, profesore i učitelje, tako i za samu decu.

- Mi smo uvek bili pioniri u svim inovacijama, a koliko sam razumela ova rukometna aplikacija je jedinstvena u Evropi i potpuno je namenski urađena za trenere mlađih kategorija. Čim nam je ideja predočena, odmah smo dali podršku i sada smo svi ponosni, jer aplikacija predstavlja širenje znanja i to je čin nesebičnosti - rekla je sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić.

Naša proslavljena rukometašica Jelena Erić idejni je tvorac ove informatičke inovacije - RSS je 2015. godinu proglasio za godinu informacionih tehnologija.

- Ova ideja je realizovana podrškom AP Vojvodine, nakon čega je formirana radna grupa stručnjaka iz raznih oblasti sporta i informatičkog sektora. Sav tekstualni materijal prošao je kroz ruke Stručnog saveta RSV. Moram istaći da nije bilo lako organizovati snimanje video materijala, jer trebalo je uskladiti slobodno vreme preko 100 talentovanih rukometaša iz svih uzrasnih kategorija i stručnjaka, te dostupnost hale. Bilo je više od 800 radnih sati, snimili smo preko 15 sati sirovog materijala, a obrađeno je preko 350 vežbi - rekla je Erićeva.

Doskorašnji predsednik UO Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović rekao je da je ovo veliki početak, da su evropska i svetska federacija već zatražile da se ova aplikacija oglasi i na njihovim sajtovima, što je sigurno veliko priznanje.

- Aplikaciju ćemo prikazati na sajmu sporta i ovo je prvi korak ka daljem unapređenju rukometa. Mi ne smemo da stižemo svet, mi moramo držati korak sa vremenom. Program će biti postavljen i na sajtu evropske federacije, uz uputstvo, jer je on besplatan što je najvažniji aspekt, dostupan je svima - zaključio je Marjanović.

Aplikacija je podeljena u pet segmenta, četiri po uzrasnim kategorijama + golmani. U okviru svake uzrasne kategorije, dati su kompletni opisi vežbi sa video klipovima, koji su izrađeni za sve vežbe.

Namera radne grupe je bila da se olakša priprema treninga, ali i da se započne sa jedinstvenim sistemom rada i uvođenjem određenih vežbi tek kada je mlad igrač psihofizički spreman za to. Kompletan sadržaj vežbi i video klipova je nakon pripreme pregledao i odobrio Stručni savet Rukometnog saveza Vojvodine. Aplikaciju možete potpuno besplatno preuzeti ovde.

  • goran NS

    25.11.2015 17:06
    budalastina ... dca i tako mnogo blenu u telefone i kopmjutere ... bolje da srede rukometni savez

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.