Odbojkaši Vojvodine poraženi od Partizana

U derbiju kola, odbojkaši Partizana suvereno su odneli bodove iz Novog Sada i ostali na tronu, nastavivši niz pobeda.

U derbiju kola, odbojkaši Partizana suvereno su odneli bodove iz Novog Sada i ostali na tronu, nastavivši niz pobeda 0:3 (22:25, 21:25, 22:25).

Presudila je veća borbenost Beograđana i razigrana dijagonala Kostić-Mrdak, uz sjajnog Marka Nikolića, koji nosi epitet igrača susreta. Gosti su bolje počeli utakmicu, odigravši veoma dobro u polju i bloku, a Kostić je od starta raširio igru.

Posle uvodne igre poen za poen, dve greške Partizana (Majstorović i Mrdak) donele su prednost domaćinu, ali se Majstorović brzo iskupio servisima i inicirao seriju svog tima, koji je na obavezni odmor otišao sa prednošću (12:10).

Vojvodinu nije krasio servis na početku meča kao što je to bio slučaj u minula dva, ali je domaće u igri održavao mladi Nadaždin. Partizan je sigurno čuvao prednosti, a onda su ulasci Kozićevih džokera na servis, anulirali zaostatak. Početni udarci Bojičića doneli su priključak (19:19), posle kontranapada Mihajla Stankovića. Uzvratio je Vasović istom merom, uveo Jokanovića na servis, pa je od rezultata 22:22, Partizan zahvaljujući kontrama Marka Nikolića i Mrdaka došao do vođstva.

Držali su crno-beli četiri poena viška do tehničkog tajm-auta u drugom periodu, a onda je Petković zamenio Jovanovića, jer Vojvodina nikako nije uspevala da dođe do prepoznatljive igre. Ni zamena tehničara ništa nije promenila na terenu, jer je usledila sjajna serija servisa Petra Nikolića i nekoliko uzastopnih aseva na Pekoviću, pa je na semaforu zasijalo nedostižnih 19:12 za Partizan.

Nemajući više šta da izgube, Novosađani su napali servisom od starta trećeg perioda, što im je donelo prvo osetnije vođstvo (8:5). Uzvratili su crno-beli na isti način, a potom i sjajnom igrom u polju, pa su preokrenuli rezultat i uspostavili kontrolu. Bilo je neizvesno do rezultata 17:17, kad je, ponovo na servise Jokanovića, Partizan napravio ključnu seriju od 3:0. Do kraja je viđena igra poen za poen, bez šansi za domaćina da okrene situaciju u svoju korist. Sav posao za goste završio je Marko Nikolić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.