Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Marko Milićev odslužio kaznu

Marko Milićev, koji je kolima usmrtio Luku Jovanovića (21) u julu 2014. u Beogradu, od danas je na slobodi, jer je odslužio četiri i po godine zatvora na koliko je bio osuđen, prenosi "Blic".

"Nastava o odbrani u škole uvedena na mala vrata"

Srednjoškolci u Srbiji ponovo će nakon 27 godina imati nastavu iz oblasti odbrane i bezbednosti, ali to neće biti poseban predmet, već će se učenici o ulozi Vojske Srbije i srodnim veštinama upoznati kroz četiri fakultativna časa, navode iz Ministarstva prosvete za Radio slobodna Evropa (RSE).

UNS: Savet REM-a izabrao članove upravnih odbora RTS-a i RTV-a

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je članove upravnih odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) i raspisao konkurs za dodelu nacionalne frekvencije radija, prenelo je večeras Udruženje novinara Srbije (UNS).

Lutovac i Tadić: Želimo stranku koja će moći da integriše snage koje su protiv Vučića

Predsednici Demokratske stranke (DS) i Socijaldemokratske stranke (SDS), Zoran Lutovac i Boris Tadić ocenili su večeras da iza ideje o ujedinjavanju stranaka koje su nastale iz DS-a stoji želja da se stvori organizacija koja će biti glavna opcija za građansko-demokratske birače u Srbiji i koja će biti u stanju da integriše snage koje su protiv Aleksandra Vučića.

Oprezno na putnim prelazima na pruzi Niš-Zaječar

Preduzeće "Infrastruktura železnica Srbije" apelovalo je na vozače da na putnim prelazima na pruzi Niš-Zaječar, koja se rekonstruiše i zatvorena je za javni saobraćaj vozova, poštuju signalizaciju zbog saobraćaja vozova za remont pruge.

"Kargo" sutra ispred Vlade Srbije traži smenu ministarke Mihajlović

Predsednik Udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić danas je pozvao Beograđane da sutra u 15 časova ispred zgrade Vlade Srbije dođu na protest tog udruženja, koje će zatražiti smenu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović jer je "zloupotrebila institucije i prevarila građane, a u cilju zaštite taksi mafije".