Hranite kožu vitaminima

Redovna nega omogućava blistav ten i glatko lice, ali ne može kožu da učini kvalitetnijom.

 Da bi se vratio sjaj i usporio proces starenja, neophodno je unošenje odgovarajućih namirnica bogatih vitaminima A, C i E, naglašavaju stručnjaci.

Vitamin A je važan jer reguliše rad hormona, podstiče lučenje kolagena i učvršćuje kožu. Najviše ga ima u šargarepi, mleku i mlečnim proizvodima, ribi, kajsiji.

Vitamin C je neophodan jer sprečava nastanak kapilara i fleka na koži. U izobilju ga ima u kiviju, limunu, paradajzu, kupusu.

Vitamin E je najvažniji saveznik u borbi protiv starenja kože, a najviše ga ima u žitaricama, jabukama, soji.
 

Autor: Novosti

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?