Zašto je topla voda na prazan stomak dobra

Umesto da ujutru najpre popijete kafu ili čaj, topla voda će vam poboljšati probavu, a stimuliše i zdrav proces detoksikacije.

Evo razloga zašto da započnete dan sa toplom vodom.

1. Detoksikacija - Jedna čaša tople vode će podstaći sposobnost tela da se očisti. Biljni čajevi i sveži sokovi zajedno s vodom poboljšaće funkciju probavnog trakta.

2. Metabolizam - Poboljšaćete svoje telesne funkcije i rešiti sve probleme povezane s nepravilnim metabolizmom.

3. Menstrualni grčevi - Smiruje trbušne mišiće i ublažava bol. Toplina poboljšava cirkulaciju u vašim kapilarama i ublažava napetost mišića.

4. Gubitak kilograma - Povećava telesnu temperaturu, a time i podstiče metabolizam. Vaše telo može da sagori više kalorija, a bubrezi će biti više nego zahvalni.

5. Usporava starenje - Topla voda pospešuje prirodnu detoksikaciju. Recite 'zbogom' naboranoj koži.

Autor: Radio Sarajevo

  • Društvo od 7000 god.

    28.02.2016 20:37
    Kineski je običaj da tokom jutarnjeg putovanja na posao, sredstvima javnog prevoza, a obično u vozu - piju vruću vodu. Ne košta ništa, lep je gest Kineske Železnice, a za zdravlje znači mnogo.
    A zdravi Kinezi ulažu u Železnicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.