Kuda sa kućnim ljubimcima?

Pre par meseci grupa građana pokrenula je inicijativu za promenu određenih članova gradske Uredbe o držanju kućnih ljubimaca u stanovima.  Ovom inicijativom pokrenulo se pitanje uvođenja pasa u liftove u višespratnim zgradama i predviđen prostor za kučice za ljubimce u dvorištima.

Pre par meseci grupa građana pokrenula je inicijativu za promenu određenih članova gradske Uredbe o držanju kućnih ljubimaca u stanovima.  Ovom inicijativom pokrenulo se pitanje uvođenja pasa u liftove u višespratnim zgradama i predviđen prostor za kučice za ljubimce u dvorištima.

Nova izmenjena Uredba iz decembra 2010. godine omogućila je uvođenje pasa u liftove, ali je i pokrenula niz novih problema i nezadovoljstvo vlasnika kućnih ljubimaca. Pokrenuta je  inicijativa za novu promenu gradske odluke u organizaciji Društva za zaštitu životinja i zaštitu životne sredine Vojvodina  i Udruženja za zaštitu Spam uz ocenu da se nedavno usvojenom gradskom odlukom krše osnovna ljudska prava vlasnika  kućnih ljubimaca.

O kojim spornim članovima se radi pitali smo predsednicu Društva za zaštitu životinja Slavicu Keco.

Prema rečima gospođe Keco, sporni su članovi koji se odnose na broj kućnih ljubimaca koje je dozvoljeno držati u gradskoj i seoskoj sredini, na zabranu šetnje kućnih ljubimaca od strane lica koja su mlađa od 18 godina, spisak agresivnih i neagresivnih pasmina pasa kao i na član po kome je potrebna 100 postotna saglasnost stanara za držanje određenih kućnih ljubimaca u stanovima. O svakom spornom članu nešto više, možete saznati slušajući audio zapis na ovoj stranici.

Peticija koja je pokrenuta potpisuje se do 25. januara 2011. godine i to na sledećim punktovima:

1. Veterinarska ambulanta Popov na Telepu
2. Pet shop Panter ...Šekspirova 3
3. Zoovet... Drage Spasić
4. Klub penzionera ...Njegoševa 24

Sve informacije se mogu dobiti preko telefona Društva za zaštitu životinja:
063 10 56 562
064 183 93 34
063 581 194


{mp3}OCD/04.coolist/21{/mp3}

  • 02.07.2013 16:24
    novi sad pas koji pati
    razmišljm kako da pomognem i sebi i psu koji se čuje da kada vlasnica ode iz stana a to traje od otprilike 08,00 do otprilike l6,00 časova svaki dan osim subote i nedelje. Da zznate kako je tužno to samo da se sluša. Jadan pas. A nama remeti mir i teško je to slušati,smeta nam.
  • 30.06.2013 17:06
    sam pas u stanu
    živim u zgradi sa 30 stanara,komšinica sprat ispod mene ima psa koji kad ostane sam u stanu neprestano laje zamislite to slušati danima i satima od 8-16h.a prošlu noć nije prestajao od22-2.30h ujutro, verovatno je komšinica negde uživala a mi nismo imali noćni mir. šta nam je ćiniti
  • Ludak

    26.01.2011 19:21
    Samo kukate...
    zakon treba izmenuti, ali nisu svi vlasnici pasa tako dobri kao sto su neki ovde.

    poruka za sve: kese u ruke i kupite te izmete sto vasi voljeni i lepo vaspitani ljubimci ostavljaju posvuda, a ne da svaki put u parku strhujem ocu li ili necu nagaziti na kakvu "minu"!

    drugo, povodac je OBAVEZA, a ne izbor. Mozda je tvoj pas kulturan i miran ali moj nije! Voli ljude ali ne voli druge pse. Onda taj tvoj kulturan doseta da mog (jer nije na povodcu) pa se potuku pa ja zavrsim izujedan dok ih rastavljam! I ne, necu mu stavljati korpu, nije on kriv sto tvoj pas nije na povodcu, a necu dopustiti da bude izujedan zato sto ti nisi staio/la povodac!

    pozdrav svima :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Vesti

Učenici se prepucavaju preko Facebooka

Prošle nedelje smo počeli priču o nasilju na internetu, a da li ova vrsta nasilja postoji među đacima novosadskih škola, pitali smo psihologa srednje škole "Svetozar Miletić" Natašu Čeri Vidaković.

Nasilje preko interneta

Uz sve dobre stvari koje nam je donela nova tehnologija i kompjuteri, suočeni smo i sa negativnom pojavom, koja je prema nekim podacima sve češća, a tiče se nasilja preko interneta.

Šta vas muči?

Prošle nedelje smo čuli od gradskog ombudsmana Aleksandra Grujića, zbog čega mu se najčešće obraćaju Novosađani. A danas ćemo čuti glas naših sugrađana....šta je to što njih muči?

Šta muči Novosađane?

Novi Sad kao i svaki grad, pored svih pozitivnih stvari koje nudi svojim sugrađanima, svakodnevno stanovnike jednog grada suočava i sa nizom problema. Novosađani neke od problema pokušavaju da reše sami, za rešavanje nekih se obraćaju nadležnim institucijama, a za pojedine potraže pomoć zaštitnika građana Aleksandra Grujića.

Šta sa poplavljenim podrumima?

U pojedinim delovima grada u podrumskim prostorijama pojavljuje se voda, naročito u periodima kiša. Prema rečima nadležnih iz JKP Stan tada se dnevno prijavi i preko 100 takvih poplava, a JKP Stan ima samo 15 pumpi za ispumpavanje vode.

COOLIST - Četrnaesta emisija

Četrnaesta emisija koju realizuje Fond za razvoj kulture i stvaralaštva dece i omladine - COOLISTPoslušajte emisiju {mp3}OCD/04.coolist/14{/mp3}

Ko kontroliše rad Skupštine stanara?

U urbanim sredinama kakav je Novi Sad, veliki broj sugrađana živi u višespratnicama čije je održavanje neophodno. O zgradama kao i o kućama treba voditi računa.

COOLIST - Trinaesta emisija

Trinaesta emisija koju realizuje Fond za razvoj kulture i stvaralaštva dece i omladine - COOLISTPoslušajte emisiju {mp3}OCD/04.coolist/13{/mp3}

Ko ima pravo na godišnju stanarsku kartu za parking?

Veliki problem Novosađanima predstavlja pronalaženje slobodnog parking prostora, ali ne samo u užem centru, već i u stambenim delovima grada koji su na osnovu rešenja Uprave za saobraćaj i puteve ušli u organizovani sistem parkiranja.

COOLIST - Dvanaesta emisija

Dvanaesta emisija koju realizuje Fond za razvoj kulture i stvaralaštva dece i omladine - COOLIST Poslušajte emisiju {mp3}OCD/04.coolist/12{/mp3}

Šta radi ombudsman?

Zaštitnik prava građana  - ombudsman u Novom Sadu počeo je sa radom ovog meseca u kancelariji u ulici Vojvođanskih brigada 17.

COOLIST - Jedanaesta emisija

Jedanaesta emisija koju realizuje Fond za razvoj kulture i stvaralaštva dece i omladine - COOLISTPoslušajte emisiju {mp3}OCD/04.coolist/11{/mp3}

Čeka se izmena odluke o kućnim ljubimcima

Grupa građana pokrenula je inicijativu da se promene određeni uslovi pod kojima se drže kućni ljubimci u Novom Sadu, a koji su po rečima Milenka Ranina koji je govorio u ime sugrađana koji drže kućne ljubimce diskriminišući.

COOLIST - Deseta emisija

Deseta emisija koju realizuje Fond za razvoj kulture i stvaralaštva dece i omladine - COOLISTPoslušajte emisiju {mp3}OCD/04.coolist/10{/mp3}

Lepše je sa kulturom

Za decu se organizuju mnogobrojne manifestacije muzičkog, zabavnog i kulturnog tipa, organizuju se pozorišne predstave koje deca mogu da odgledaju i u samim školama, muzičke svečanosti čiji su učesnici deca, pokrenuti su i finansirani različiti projekti koji uključuju decu na različite načine. Škole su u vecini slucajeva dobro informisane o ovakvim dešavanjima.

COOLIST - Deveta emisija

Deveta emisija koju realizuje Fond za razvoj kulture i stvaralaštva dece i omladine - COOLISTPoslušajte emisiju {mp3}OCD/04.coolist/09{/mp3}