Direktor plaća radnicima da spavaju više

Jedan američki direktor smislio je jedinstven način da poveća produktivnost na poslu – radnicima plaća da spavaju.

Mark Bartolini se nalazi na čelu jedne američke kompanije za zdravstveno osiguranje koja je nedavno uvela program u okviru kog se zaposlenima koji spavaju sedam ili više sati u toku noći, dodatno plaća.

Učesnici tog programa koriste poseban uređaj (Fitbit fitness tracker) koji registruje koliko dugo je pojedinac spavao, a podatke analizira treća (nepristrasna) osoba.

Bertolini veruje da postoji direktna veza između sna i produktivnosti na poslu, kao i povećanja profita kompanije.

On tvrdi da su njegovi radnici povećali produktivnost za 69 minuta mesečno, nakon ulaganja kompanije u njih odnosno njihovo zdravlje i stanje svesti.

"Ukoliko ulažemo u naše zaposlene, to će se pozitivno odraziti na njihovo zdravlje ali i prihode firme", zaključio je Bertolini.

Autor: B92

  • Dada

    11.04.2016 17:00
    wow skontali su
    Dobro jutro...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.