"Otimačina" oko fotelja u javnim preduzećima, najpopularnija ona u Poštama Srbije

Na 19 okončanih javnih poziva za izbor direktora javnih preduzeća javilo se ukupno 177 kandidata, a najviše zainteresovanih je za Pošte Srbije.
"Otimačina" oko fotelja u javnim preduzećima, najpopularnija ona u Poštama Srbije
Foto: 021

Na javni konkurs za direktora "Pošte" stiglo je 26 prijava i ovo javno preduzeće trenutno je rekorder po odzivu potencijalnih menadžera, saznaju "Novosti" u Ministarstvu privrede.

Za direktora "Emisione tehnike i veza" konkurisalo je najmanje, njih troje.

List piše da nije bilo jagme ni za čelne pozicije nekih veoma bitnih državnih firmi.

Na čelo "Koridora" bi svega četvoro kandidata. Isto toliko ih je ušlo u trku za prvog čoveka "Srbijagasa", među kojima je, kako "Novosti" nezvanično saznaju, i dugogodišnji direktor Dušan Bajatović. Sebe u ulozi direktora "Državne lutrije" vidi 16 kandidata.

Nacionalnim parkom "Kopaonik" bi upravljalo 14, a "Đerdapom" 13 ljudi. Za rukovođenje "Transnafte" kandidovalo se 12 ljudi, baš koliko i za "Javno preduzeće za skloništa".

Po devet potencijalnih direktora se javilo na konkurs za Nacionalni park "Tara", Skijališta Srbije" i Elektromrežu Srbije.

Po sedam prijava je stiglo na javne pozive za čelnika "Puteva Srbije", "Nuklearnih objekata Srbije", "Stare planine" i "Rezervata Uvac".

Po šest prijava stiglo je na konkurse za direktore tri javna preduzeća - to su "Mreža-Most", Park prirode "Mokra gora" i Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode".

  • Vasa

    22.04.2017 13:11
    Šta je sa konkursom za nacionalni park " Fruška Gora " ????????????????????????
  • zedj za parama

    20.04.2017 11:44
    Srbija - drzava direktora gladnih novaca .
  • skoro poludeo

    20.04.2017 11:09
    Nepojmljiva je kolicina trpljenja kod ovog naroda .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.