Pitanje na razgovoru za posao na koje ne treba odgovarati

Za prvi razgovor treba da se pripremite što bolje, kako biste impresionirali poslodavca. Ipak, gledajte da na ovo pitanje izbegnete odgovor.
Pitanje na razgovoru za posao na koje ne treba odgovarati
Foto: Pixabay
Svi znamo koliko su naporni intervjui kroz koje obično prolazimo kada konkurišemo za posao. Osim nivoa obrazovanja, iskustva i veština, obično nas čeka mnoštvo pitanja na koje treba odgovoriti tako da se prikažete u što boljem svetlu.  Od onih osnovnih pitanja u kojima poslodavac želi da otkrije vaša interesovanja, ideje i motivaciju koju imate, postoji jedno pitanje na koje bi trebalo da izbegnete odgovor. 
 
Reč je o plati koju imate na trenutnom poslu
 
Prema poslednjim istraživanjima, ovo pitanje čuje čak 43 odsto ljudi, tako da je moguće da ste se i vi susreli sa njim. 
 
"Niko ne mora da zna koliko trenutno zarađujete. Jedini razlog zašto vas poslodavci to pitaju jeste kako bi vas za isti novac angažovali, te uštedeli svoje budžete", otkriva poslovna savetnica Sintija Pong. 
 
Dakle, ako želite da dobijete povišicu, pokušajte na pristojan način da izbegnete odgovor na ovo pitanje. 
 
Kako to da uradite? 
 
Najbolji način je da prekrenete razgovor, tako da on teče u drugom smeru. Počnite da pričate o vašim očekivanjima na novom mestu i slobodno istaknite da se nadate povećanju plate. 
 
"Istraživanja pokazuju kako čak 84 odsto poslodavaca očekuje od uspešnih radnika pregovaranje oko plate, zbog toga nemojte da se bojite da raspravljate o toj temi. Nažalost, brojke su pokazale i kako to radi samo 30 odsto žena, a to je verovatno vezano uz njihovu istorijsku ulogu koju su igrale na radnom mestu", zaključuje Sintija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Srpska ekonomija raste uprkos izazovima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas na prolećnom zasedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Grupacije Svetske banke da srpska ekonomija raste, uprkos izazovima.

Smanjene devizne rezerve NBS

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je danas da su bruto devizne rezerve na kraju marta ove godine bile 24,9 milijardi evra, što je u odnosu na kraj prethodnog meseca smanjenje za 89,3 miliona evra.