Uskoro stiže LG lebdeći zvučnici

PJ9 lebdi iznad bazne stanice i reprodukuje muziku, a kada se nakon deset sati baterija isprazni, sam se spusti na postolje i napuni bateriju.
Kako muziku sve više slušamo na mobilnim uređajima na (tihim) zvučnicima nezadovoljavajućeg kvaliteta, posljednjih godina sve su popularniji Bluetooth zvučnici koji se povezuju s telefonima i tabletima i putem njih se reprodukuje muzika.  
 
LG je ove sedmice najavio zvučnik PJ9 koji će službeno predstaviti na najvećem sajmu potrošačke elektronike na svetu (Consumer Electronic Show – CES) koji se tradicionalno svake godine održava u Las Vegasu, a ovaj se zvučnik razlikuje od konkurentskih modela po tome što lebdi iznad bazne stranice. 
 
Bazna stanica služi kao subwoofer, ali i kao punjač pa kada se baterija zvučnika isprazni (nakon desetak sati rada) on će se samo spustiti na baznu stanicu i napuniti. 
 
U LG-u hvale kvalitet zvuka ovog uređaja, a na Tech Spotu kažu kako su za levitiranje zvučnika iznad bazne stance 'zaslužni snažni elektromagneti'. 
 
Pored navedenog, treba napomenuti kako je ovaj zvučnik vodootporan tako da, ako se njegovim vlasnicima prolije tečnost na njega, neće biti štete. 
 
Iz LG-a još nisu saopštili cenu ovog uređaja ali je sigurno da će biti skuplji u odnosu na konkurenciju. Na temelju sličnih levitirajućih zvučnika koji su već predstavljeni, predviđa se kako će se njegova cena kretati između 150 i 200 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija