Crna Gora: Branila se od silovanja i dobila kaznu od 50 evra zbog "prekoračenja nužne samoodbrane"

Kolašinki M.Ž. sud u toj opštini izrekao je opomenu i kaznu od 50 evra nakon što je prijavila turskog državljanina za napad.
Crna Gora: Branila se od silovanja i dobila kaznu od 50 evra zbog "prekoračenja nužne samoodbrane"
Foto: Pixabay

Kako tvrdi, državljanin Turske E.U. je 4. avgusta na kolašinskom Trgu Vukmana Kruščića napao M.Ž. koja ga je, nakon što ju je uhvatio za bradu, a potom i za intimni deo tela udarila više puta, piše RTCG.

Njoj se na teret stavlja prekršaj iz člana 10. stav 2 Zakona o javnom redu i miru. M.Ž. mora da plati i sudske troškove, te troškove sudskog tumača za turski jezik.

"Opomenu sam dobila jer sam navodno prekršila nužnost u samoodbrani, to što je on imao nameru koju je imao nikom ništa. Ja sam kriva što sam se branila", kazala je M. Ž. za Portal RTCG.
 
Ona će na presudu uložiti žalbu.
 
Iz Uprave policije, Portalu RTCG saopšteno je da je kolašinska policija protiv E.U. (28) državljanina Republike Turske podnela prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz člana 7 Zakona o javnom redu i miru, a na štetu M.Ž, prenosi RTCG.
 
"Policija je postupila po prijavi M.Ž., u odnosu na događaj od 4. avgusta, koji se desio oko 01.30 časova, kojom prilikom se E.U. prema oštećenoj ponašao uvredljivo. Protiv M.Ž. je podneta prekršajna prijava iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru. Ona je zadala više udaraca licu E.U. u predelu glave i tela", kazali su nam iz Uprave policije.
O događaju je, dodaju, obavešten državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama ovog lica ne stiču elementi krivičnog dela nakon čega je policija podnela prekršajnu prijavu protiv E.U.
 
"Osim toga, E.U. je sankcionisan shodno Zakonu o strancima, novčanom kaznom u iznosu od 200 evra, a pravno i odgovorno lice upravnom licu ( gde je zaposlen ) 500 evra i 150 evra", kazali su iz UP.
  • Zzzz

    14.08.2023 05:01
    Ako te neko fuzički napadne, moraš imati prava da se braniš. Ne znaš dokle, mislim da treba dokle god taj neko nije bar 20 m dačeko od tebe. Samoodbrana je sve - udarci gde god stigneš, ne znaš koju neko ima nameru čim ne dodirne protiv tvoje volje. Niko nrma pravo nikoga da dira. Ničim.
  • Ludilo

    13.08.2023 23:46
    Ovaj svet je postao jedna opšta debilana.
  • Oštećen

    13.08.2023 20:41
    I u Srbiji je sličan zakon, ako vas napadne manijak, a vi se branite, dobijete prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet