Pronađeno još 50 buradi kancerogenog otpada

Policija je danas u ataru obrenovačkog sela Vukićevića pronašla još 50 buradi u kojima je, kako se sumnja, opasan otpad.
Pronađeno još 50 buradi kancerogenog otpada
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Kako javljaju "Novosti", ova nova "ekološka bomba" otkrivena je na imanju vlasnika firme "Nitor trans DOO" Zorana Markovića, koji se nalazi u pritvoru jer su pripadnici BIA, u saradnji sa MUP i Ministarstvom za zaštitu životne sredine u četvrtak, na njegovoj parceli, takođe u Vukićevici, otkrili 25 tona kancerogenog industrijskog otpada.
 
Inače, u petakje u Velikom Polju, kod Obrenovca, na placu u vlasništvu preduzeća "Sević DOO" otkriveno oko 100 buradi za koje se sumnja da sadrže izuzetno opasne materije. Meštani su policiji ispričali da je taj štetni tovar na pomenutu lokaciju dovezao upravo pritvoreni Marković.
 
Reč je uglavnom o otpadnoj zauljenoj vodi za pranje rezervoara, ostacima gume, odnosno materijama koje sadrže visok procenat benzola i trihloretilena koji su kancerogeni.
 
Ceo slučaj dobija na težini, jer je neobezbeđeni i opasni otpad pronađen u području gde se mnoga domaćinstva snabdevaju vodom iz bunara. 
 
Istraga je u toku.
  • Pićuka

    31.12.2017 20:12
    Slučaj dobija na težini kako su te desetine tona stigle do Obrenovca. Ugroženost okolnih domaćinstava je samo posledica.
  • posmatrač

    31.12.2017 19:21
    -
    Kako je tolika kolicina prosla granicnu kontrolu ?
  • Limanac

    31.12.2017 18:15
    Ovog puta treba pohvaliti naše državne organe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.