Penzija poštenom nalazaču

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić obećao je da će poštenom nalazaču novčanika punog evra Milanku Obućini sledeće nedelje biti gotovo rešenje o ostvarivanju prava na invalidsku penziju.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić obećao je da će poštenom nalazaču novčanika punog evra Milanku Obućini sledeće nedelje biti gotovo rešenje o ostvarivanju prava na invalidsku penziju.

Obućina (58) je javnosti postao poznat kada je pre nekoliko dana pronašao na ulici novčanik pun novca koji je odmah predao policiji, iako živi siromašno hraneći svoju porodicu u narodnoj kuhinji. U novčaniku je, prema policijskom zapisniku, bilo 4.200 evra, 100 dolara i 20 bosanskih maraka.

Ljajić je tokom posete porodici Obućina uručio nekoliko neophodnih kućnih aparata, u vrednosti od 100.000 dinara. On je istakao da će nastaviti da pomaže toj porodici zbog afirmacije vrednosti koje je Milanko pokazao, ocenivši da je njegov potez vredan afirmacije i poštovanja, jer je dokaz da sve vrednosti nisu izgubljene uprkos teškim vremenima u kojima se živi.

"Njegov gest je dokaz da su moral, poštovanje i dobri komšijski odnosi nešto što je ovde tradicija i što Milanko na najbolji način pokazuje", rekao je Ljajić. Čelnici lokalne samouprave u Sjenici uručili su Obućini prošle nedelje jednokratnu novčanu pomoć u visini prosečne mesečne zarade, kao nagradu za poštenje.

  • Novak

    07.12.2012 16:24
    Svaka cast...
    Svaka cast Mlenku, nemam reci... Ali i Rasimu, takodje! Rasime Srbine!!! :D
  • 15.03.2011 12:31
    svaka čast
    i poštenom nalazaču novčanika i boga mi i gospodinu ministru Rasimu Ljajiću koji po kozna koji put pokazuje koliki je čovek.Setimo se njegove uspešne borbe za prava zaposlenih porodilja...
  • Bole

    15.03.2011 09:57
    Ceo ovaj događaj nam daje nade da ljudskost i plemenitost još uvek nije potpuno nestala . Moje veliko poštovanje ovom velikom ČOVEKU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.