Naprednjak sa 214 stanova uzeo sedam miliona evra od KEB

Biznismen Milan Marjanović (SNS), koji poseduje 214 stanova, a upropastio je preduzeće "Jugoagent" koje je privatizovao, bio je vlasnik firmi "Kanada prom" i "Jugoprom", koje su bile među najvećim akcionarima Kreditno-eksportne banke prodate 2005. Izraelcima za 12 miliona evra.
Biznismen Milan Marjanović (SNS), koji poseduje 214 stanova, a upropastio je preduzeće "Jugoagent" koje je privatizovao, bio je vlasnik firmi "Kanada prom" i "Jugoprom", koje su bile među najvećim akcionarima Kreditno-eksportne banke prodate 2005. Izraelcima za 12 miliona evra.

Ubrzo posle prodaje, Kreditno-eksportna banka je ugašena, Izraelci su bili besni, a na račun u švajcarskoj banci Marjanovićeve ćerke Slađane uplaćeno je sedam miliona evra.

U KEB-u su, pre prodaje, radili i Marjanovićeva supruga Mirjana, kao šef kreditnog odeljenja, i njegov sin Aleksandar, koji je prvi čovek marketinga.
KEB je prodata kada su na berzi promenila vlasnike preduzeća koja su imala akcije banke, a među njima i dva Marjanovićeva pomenuta preduzeća. "Kanada prom" je registrovan na adresi Vojvode Stepe 630, gde je boravište prijavio i Marjanović, a "Jugoprom" je registrovan u Šekovićima (BiH), gde je Marjanović rođen.

Godinu dana kasnije Milan Marjanović privatizuje preduzeće "Jugoagent", koje tada ima oko milion i po evra godišnje zarade i 90 zaposlenih. Suprugu i sina, takođe, zapošljava u "Jugoagentu" na identičnim funkcijama koje su obavljali u KEB-u.

Izvor „Blica” iz "Jugoagenta", koji Agrobanci i Čačanskoj banci nije vratio pet kredita od pet miliona evra, svedoči o malverzacijama Marjanovića.

- Automobil "pežo 607", koji je u KEB-u vozio Marjanovićev sin Aleksandar i koji se vodio na njegovo ime, banka navodno prodaje „Jugoagentu” za 42.000 evra. Novac se uplaćuje na Aleksandrov račun, a on isti automobil nastavlja da vozi u "Jugoagentu".

„Jugoagent” na tenderu prodaje zgradu u Baru i vilu u Bijeloj, a jedini zainteresovani kupac je "Energovin solušn" sa cenom od pola miliona evra. Ta firma registrovana je na Britanskim Devičanskim ostrvima, a vlasnik je Aleksandar Marjanović.

Nekretnine su prodate, dakle, Marjanovićevom sinu, ali novac nikada nije uplaćen niti je "Jugoagent" ikada tražio da se suma uplati. Danas firma Aleksandra Marjanovića nekretninu u Baru izdaje Italijanima za 12.000 evra mesečno.

  • janko

    11.12.2012 08:55
    crvenocrni
    a gde su nam posteni crvenocrni komentatori? ha ha ha
  • 09.12.2012 21:05
    zanemeo Vucic
    ...ni glasa da pusti, a do juce ko drekavac za svakuog iz druge stranke....
    do juce su NAPREDNJACI bili najposteniji i najpravedniji

    verovatno je mislio da ovakve sitnice nece doci do javnosti /lopovluku/ i osta covek bez teksta
    a sada smislja

    kako je to nedelo onih iz DS i osalih stranaka
    koji eto zele da uniste
    tako postenu i naprednu stranku
  • Scotch Bonnet

    09.12.2012 20:25
    Gde je Vucic
    Vucic je obicno azuran sa raznim izjavama i narodnim zaludjivanjem kada su u pitanju ostali ali ga ne vidim nesto ovih dana povodom ovog slucaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.