Mirović: Pokrajinska vlada nema podršku

Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je danas da su Vojvodini potrebne promene i da je jasno da pokrajinska vlada nema podršku u parlamentu, niti političku snagu i legitimitet, kao ni podršku koalicionih partnera.
Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je danas da su Vojvodini potrebne promene i da je jasno da pokrajinska vlada nema podršku u parlamentu, niti političku snagu i legitimitet, kao ni podršku koalicionih partnera.

Mirović je rekao da je ponuda SNS otvorena i da su do sada vođeni samo inicijalni kontakti o tome sa LSV, SVM i NDS, ali ne i pregovori. On je kazao da su pomenute stranke zapravo pregovarale sa DS u pokušaju da se spasi ono što se spasiti ne može kada je reč o pokrajinskoj vladi i ukupnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Vojvodini.

- Pokrajinska vlada je izgubila podršku u parlamentu i naš koncept je da se kroz program izlaska Vojvodine iz političke i ekonomske krize pokrenu stvari sa mrtve tačke i pre svega da se donese čitav niz važnih odluka za funkcionisanje Vojvodine, od Zakona o finansiranju, Zakona o nadležnostima, da se pokrenu velike investicije i da se snažnom akcijom pokrene talas promena - naglasio je Mirović. On je komentarišući pojedine tvrdnje da je Vojvodina ugrožena od Beograda, odgovorio pitanjem - kako neko može da bude ugrožen od samog sebe?

Komentarišući usvajanje predloga zakona o radu i penzijskom osiguranju, Mirović je naglasio da je krajnje vreme da se u Srbiji započne sa primenom onih zakona koji će omogućiti promene u privrednom sistemu i da je jedan od tih Zakon o radu. Prema njegovim rečima, ministar finansija Lazar Krstić, koji je podneo ostavku, predložio je krajnje radikalan način da se krene u ekonomske reforme, koji nije van ekonomske logike, ali se postavlja pitanje da li građani mogu to da izdrže. Procenjeno je da je bolje ići u reforme "korak po korak" i da nagli koncept ne bi mogao da zaživi, jer bi bio usmeren na osiromašenje stanovništva, mišljenja je Mirović.

  • Forca Brutale

    14.07.2014 12:42
    Puz golac je blazeno stvorenje naspram tebe Mirovicu. Toliko si ljigav da ces najverovatnije postati sinonim za ljigavost.
  • 14.07.2014 06:30
    Podrška?
    Nemaš je ni ti!
    Barem ne od ljudi koji razmišljaju svojom glavom i ne pripadaju određenim interesnim sferama!
  • lala

    13.07.2014 17:10
    Pokrajinska vlada već odavno nema podršku i zaista je krajnje vreme da se održe izbori i da neke stvari počnu da se menjaju na bolje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.