Pastor: Podržaćemo budžet, što je realno rešenje

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor rekao je da će ta stranka podržati budžet ne zbog toga što misli da je njegov predlog idealno rešenje već, kako je kazao, zbog toga što je to jedino realno rešenje.

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor rekao je da će ta stranka podržati budžet ne zbog toga što misli da je njegov predlog idealno rešenje već, kako je kazao, zbog toga što je to jedino realno rešenje.

- Ništa nam drugo ne preostaje nego da podržimo predlog budžeta jer sa druge strane imamo uvođenje privremenih mera i mislim da to nikom ne bi odgovaralo - rekao je Pastor.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je da će 2015. godina za poljoprivrednike biti izuzetno teška a kao jedan od glavnih razloga naveo je činjenicu da su odlukom republičke vlade smanjene subvencije u poljoprivredi. ritikujući tu odluku vlade, Bogaroški je kazao da će oko 550.000 hektara zemljišta u Vojvodini ostati bez zakupa.

- Nadam se da će republička vlada uvideti grešku i da će je ispraviti sa rebalansom budžeta u 2015. godini - rekao je Bogaroški. Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine iz redova SNS Đorđe Milićević rekao je da naprednjaci neće glasati za predloženi budžet rekavši da taj Predlog budžeta ništa dobro neće doneti građanima Vojvodine.

Sličan stav izneo je i poslanik DSS Milenko Jovanov koji je rekao da je predlog budžeta isti kao i prethodni koji su doveli do osiromašenja građana Vojvodine i da poslanici DSS neće podržati taj predlog.

  • Mariana

    23.12.2014 19:20
    Pastor kao da je birao manje zlo. Bolje izgleda i bilo kakav budzet nego privremene mere. Cini mi se da se i uplasio Canka koji mu preti smenom.
  • Toma

    23.12.2014 13:24
    dSS, SnS
    Moj do mojega.

    Ni pertle vam ne vire, beskičmenjaci službenici beogradskih dahija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.