Jedanaest godina prebacivala milione na svoje račune iz kase novosadske NSZ

Zaposlena u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu sumnjiči se da je 11 godina prebacivala na svoje račune novac sa podračuna NSZ.
Policija je protiv nje podnela krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprava jer je, sumnja se, od aprila 2005. godine do juna 2016. godine sa podračuna novosadske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje prebacila na svoja četiri privatna računa 72,8 miliona dinara.
 
Da bi u elektronskom platnom servisu prikrila ove uplate na svoje račune, osumnjičena je u elektronskim nalozima lažno navodila da se radi o plaćanju troškova različitim dobavljačima ili plaćanju obaveza NSZ po osnovu različitih ugovora sa raznim privrednim subjektima.
 
Ovo je nastavak policijske akcije "Pluton 2", koja je nedavno sprovedena širom Srbije. U današnjoj akciji uhapšeno je 47 osoba širom zemlje, a prošle nedelje njih 53, sveukupno 100 ljudi u dve odvojene policijske akcije.
  • Pedja

    12.03.2017 09:38
    Pacovski kanali
    Ma boli je uvo digla je ona vise od 500000 eura i stavila na nepoznatu lokaciju. (penzija u fullu) tako da sad mozete da istrazujete i konfiskujete kad nema nista na sebe, na racunu vam je ostavila 70000 eura da se "zadovolje" ovi sa PLUTONA 2 . Dogovorice se sporazumno o priznanju krivice sa tuzilastvom. Pa vi posle 11 godina dobro ste se setili da istrazujete.
  • Drzavna firma

    09.03.2017 11:01
    dolijala
    aq ako se zakasni dan maltretiranje gde sta kako nemoze skinuti ste s biroa a ono drzavna opasna neka ustanova no videce se polako ne pre istrage nista pricati polako....
  • đokica

    08.03.2017 16:58
    sa njima na "BiLBORDE"po GRADu
    sa "slavnim LOPUŽAMA ovoga Grada"...Bogami,trebaće dosta ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika