Državne apoteke u Novom Sadu i dalje nemaju potrebne lekove

Novosađani i nedelju dana nakon sporazuma poverilaca, gradskih vlasti i uprave Apoteke "Novi Sad", i dalje ne mogu u apotekama ove ustanove da nabave sve lekove.

Naime, kako su naveli u Apoteci, snabdevanje je krenulo, ali ne u obimu da podmiri potrebe Novosađana.

"Određene količine lekova su stigle u apoteke, ali to još nije dovoljno. Ja se nadam da će sledeće nedelje početi da nam pristižu veće količine lekova", navodi za "Novosti" predsednica sindikalne organizacije ove ustanove, Jelena Lopatić.

Ukoliko se to ne dogodi, u Apoteci najavljuju da će tražiti novi sastanak sa gradonaćelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Podsetimo, kako je 021 ranije pisao, na sastanku predstavnika Grada, Apoteke i glavnih poverilaca, dogovoreno je da dobavljači kojima Apoteka "Novi Sad" duguje najviše novca odlože naplatu duga ovoj ustanovi, dok republička Vlada ne donese odluku o rešenju problema svih državnih apoteka. Jedini uslov za odlaganje naplate duga jeste da se novonastale obaveze izmiruju na vreme. Više o dogovoru i dugovanjima državnih apoteka, možete pročitati OVDE.

  • Novosadjanin

    31.07.2016 15:01
    ja
    I ja se pitam
  • ja

    31.07.2016 12:09
    pitam se pitam
    Pa sta ce nam onda?
  • Zivan

    30.07.2016 20:14
    Tek kada stranke na vlasti prestanu da preko partijski postavljenog direktora primoravaju apoteke da kupuju od favorizovanih veledrogerija, bliskih vblasti, situacija se moze poboljssati. Potom sčledi odluka drzzave hoce li apoteke u celosti prepustiti privatnom sektoru ili ce zadrzzati deo mrezze u drzzavnom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti