FOTO: Gotov deo obnove "Plebanije", nastavak sledeće godine

Zavod za zaštitu spomenika kulture je saopštio da je završen deo radova na obnovi zgrade Rimokatoličkog župnog ureda "Plebanija" u Katoličkoj porti.

Istovremeno je najavljeno da su radovi, koji će podrazumevati obnovu fasade, planirani za 2017. godinu. U saopštenju Zavoda se podseća da se zgrada nalazila u prilično lošem stanju i da su 2014. izradili Glavni projekat sanacije zgrade, koji je obuhvatio sve potrebne radove predmetom podeljene u 3 faze i to: sanacija krova zgrade, obnova fasade i enterijera i obnova stolarije.

"Krajem 2015. godine na osnovu navedenog projekta konkurisano je za sredstva potrebna za prvu fazu radova-Sanaciju krova zgrade. Radovi su izvedeni tokom maja i juna 2016. godine sredstvima prikupljenim sufinasiranjem Gradskog veća Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine u ukupnom iznosu od 3.150.470 dinara", navode u Zavodu.

Dodaju i da je Rimokatolička biskupija sopstvenim sredstvima, a pod nadzorom njihoih stručnjaka izvela radove na zameni dotrajale fasadne stolarije u prizemnom delu objekta i obnovu dela enterijera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti