Odbornici u petak o radu novosadskih preduzeća i ustanova

Odbornici Skupštine grada će na sednici u petak, 9. juna, pretežno raspravljati o izveštajima o radu gradskih preduzeća i ustanova u 2016. godini.
Odbornici u petak o radu novosadskih preduzeća i ustanova
Foto: 021.rs

Na dnevnom redu je preko 20 tačaka. Izvesno je da će se razmotriti kako su radile sve kulturne i zdravstvene ustanove u prošloj godini, a za sada najmanje ima izveštaja o poslovanju javnih preduzeća i očekuje se da oni budu dodati pre same sednice. 

Takođe, pred odbornicima će biti izmene programa rada "Vodovoda" za ovu godinu, kojim se dodaje odredba oko zapošljavanja u kojoj se navodi da će se ljudi za privremene poslove sada angažovati preko agencije.

Na dnevnom redu su i dugoročni i srednjoročni planovi poslovne strategije i razvoja GSP-a, "Puta" i "Parking servisa" do 2026. godine. Međutim, iz ovih planova se skoro ništa ne može saznati o tome šta se konkretno planira u ova tri preduzeća u narednih 10 godina, jer se u dokumentu nalaze opšte formulacije o daljem razvoju preduzeća, koje se mogu primeniti na bilo koju firmu na svetu. Tako se čini da su urađeni samo radi forme, a ne da bi se postavili strateški planovi razvoja.

Iako se pominjalo da će se na ovoj sednici naći i rebalans budžeta, izvesno je da se to neće desiti i da će on možda biti na sednici krajem juna.

  • kralj

    07.06.2017 11:26
    jednostavno
    Na sednici treba da rešite isplate,Ne isplačene plate radnicima JKP. STANA iz 2013, 2014, god na koje imaju sudsku presudu.To stoji već 2 god.i ništa , obećavate nekakva partnersta, Ne lipši magarče za zelene trave. Manite se lagarija, Gradonačelniče.A sada ti je i Jeleć...problem , hoće li ostati u vlasti u gradu, A on je imao direktore u STAN-u 4. god. i njegovi su direktno odgovorni za ovaj dug prema radnicima.A bogami i za još po štošta.Bogami na to sve idu i kamate, pa vi samo odugovlačite. To što će te isplatiti su sve sredstva od poreskih obveznika ovoga grada,a koji sa ovim nemaju ništa.Želi vam uspešan rad........
  • Mile

    06.06.2017 23:49
    021 da uvede rubriku "Intervju sa odbornikom",da mi građani lepo vidimo šta oni imenom i prezimenom rade, šta čine za građane, kakve inicijative podnose, kako građani mogu da im se obrate, a ne da budu gomila poslušnika koji samo dižu ruke kako im šefovi kažu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti