Tužba protiv Dragoslava Petrovića

Članovi sindikata Naučnog instituta za prehrambene tehnologije podneli su krivičnu prijavu protiv pokrajinskog sekretara za nauku, Dragoslava Petrovića, zbog, kako navode, pronevere od milion evra.

Članovi sindikata Naučnog instituta za prehrambene tehnologije podneli su krivičnu prijavu protiv pokrajinskog sekretara za nauku, Dragoslava Petrovića, zbog, kako navode, pronevere od milion evra.

On i rukovodstvo ove ustanove se terete da su nabavljali naučnu opremu vrednu dva miliona evra čiji je jedan deo, umesto na Institut, instaliran u jednu privatnu laboratoriju. Međutim, Petrović tvrdi da su optužbe isfabrikovane, jer se u tom institutu trenutno bira novi direktor, pa sindikalci podižu prašinu.

"Ja taj dokument nisam video, niti znam bilo šta o nekakvoj tužbi. To je priča još od prošlog oktobra, novembra i ne radi se ni o čemu drugom nego o dizanju prašine pred izbor novog direktora, u suprotnom ne vidim zašto bi sada to aktuelizovali", navodi za Radio 021 pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj.

Pored Petrovića, sindikalci su tužili i bivšu i sadašnju direktorku, Jasnu Mastilović i Marijanu Sakač, kao i predsednicu Upravnog odbora, Dubravku Štajner. Oni se terete i da su nenamenski potrošili 80.000 evra na troškove reprezentacije, a među računima su i oni koji nemaju nikakve veze sa tehnologijom. Na primer, kako tvrde sindikalci, pola miliona dinara je potrošeno na honorar za prevođenje već prevedenih tekstova, a sumnjaju i da je ista suma novca otišla na otvaranje jedne pekare.

Podsetimo, Petrović je već bio u žiži javnosti zbog toga što je pretučen, ali do danas nije poznato ni ko ga je tukao, ni zašto.

  • Vesko

    26.02.2011 05:34
    MERIDA
    Upoznaj se malo sa situacijom u Institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu pa ces videti isti scenario dragoslava Petrovica i u Higijenskom Zavodu.Suvise providno,ali istinito.
  • Sale

    21.02.2011 14:59
    Nano mori...
    Petrović, jel to onaj tzv. profesor što studentima prenosi stručnu materiju sa: "Nano tehnologije, to su jako, jako male tehnologije"? Ne mogu ni da zamislim šta pravi naučni radnici doživljavaju kada im se ovakvi monstrumi navale na leđa, pa to još i porodično, u duetu. Na žalost, kod nas sistem održava ovakve na vlasti, a sistem namerno i nije promenjen da bi takvi ostali na vlasti. Ne preostaje nam ništa drugo nego da pružimo podršku tim sindikalcima koji su imali hrabrosti da dignu glas protiv tiranije i samovolje jedne kreature koja očito misli da je nedodirljiva i da će večno ostati na vlasti. Dole vojvođanski Čaušesku!
  • naucni radnik

    21.02.2011 13:20
    kompetentnost eksperata
    Zaštita intelektualne svojine
    index GCI 2009 111
    index GCI 2010 101 -razlika 10
    Kvalitet naučno-istraživačkih institucija
    index GCI 2009 56
    index GCI 2010 54 razlika -2
    Raspoloživi naučnici i inženjeri
    index GCI 2009 92
    index GCI 2010 77 ralika -15

    Ovo gore su pokazatelji nazadovanja u oblasti nauke u Srbiji samo za dve godine, da li je to na pomolu i insajder u nauci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti