Drvored leski umesto javora na Bulevaru

U četvrtak, 24. marta, počinje rekonstrukcija drvoreda duž celog Bulevara oslobođenja.

U četvrtak, 24. marta, počinje rekonstrukcija drvoreda duž celog Bulevara oslobođenja.

Rekonstrukcija podrazumeva zamenu 434 stabla javora koja su u veoma lošem stanju novim sadnicama leski. Do 31. maja biće posađeno ukupno 534 leske, što znači da će biti 100 stabala više.

Trenutno, na Bulevaru postoji dvostruki drvored – platana i javora. Zamenom drvoreda javora drugom vrstom, otpornijom na gradske uslove, umanjiće se negativni efekti visoke frekvencije saobraćaja na Bulevaru oslobođenja, saopšteno je iz "Gradskog zelenila".

  • A.T.

    07.02.2013 19:02
    Cuvajte drvece posadite bar jedno.
    Ako obratite paznju secenje drveca jos odavno uzima maha,izmedju nekih sela u Vojvodini su posecena skoro sva stabla, ona pored puta.Navodim primer izmedju Temerina i Gospodjinaca.Ostave panj pa kad jadno drvo potera mladice cim odebljaju oni ponovo seku...
    Kao neka pustinja...
  • Komšinica

    25.03.2011 10:22
    Flying Dutchman
    Dragi sugrađani, svo drvećeje posečeno SAMO ISPRE KAFIĆA Flying Dutchman NIJE! Kako to? Jel ima neko da mi odgovori na pitanje? Zamolili su vlasnici lokala da im ne seku drveće zbog ladovine na leto? Kako to? Naravno, ako je tako. Alo, GRADSKO ZELENILO! Želim odgovor!
  • Tiberius

    24.03.2011 17:41
    ti javori se muce vec godinama, izgledaju jadno i jedva prezive leto. stabla im jesu bila zdrava ali je cela biljka stagnirala. ja zelenilu zameram neselektivnu secu celog crvoreda jer su posekli i koji platan, koji bas i nisu morali. ko kaze da ceo drvored mora da bude od istog drveca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti