Nagrađeni novosadski studenti

Tim studenata Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju koje je organizovalo Američko društvo za grejanje, hlađenje i klimatizaciju ASHRAE.

Tim studenata Fakulteta tehničkih nauka (FTN) iz Novog Sada osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju koje je organizovalo Američko društvo za grejanje, hlađenje i klimatizaciju ASHRAE.

U takmičarskom timu fakulteta bili su studenti mašinstva Igor Mujan, Ivan Tutorov, Mario Barlakov, Bojan Marković sa departmana za energetiku i procesnu tehniku, studenti arhitekture Maja Živanić i Radivoje Savić sa departmana za arhitekturu i urbanizam. Prijavljeni rad je učestvovao u kategoriji integralnog, održivog projektovanja u građevinarstvu.

Novosađani su osvojili drugo mesto, dok je prvo pripalo ekipi kineskog Tianjin univerziteta, a treći su bili studenti Lorens tehnolodžikl univerziteta iz Mičigena, prenosi RTV. Ovo je prvi put da su na ovom takmičenju naši akademci osvojili jedno od tri prva mesta, a u poslednje tri godine učesnici sa evropskih fakulteta nisu se našli u društvu nagrađivanih timova.

  • Novosadjanka

    07.09.2011 06:44
    Bravo!
    Ova vest mi je ulepsala dan. Dok imamo ovakvu omladinu, ima nade za nas :)
  • Sinisa

    07.09.2011 05:46
    :)
    Svaka cast ekipi, sve pohvale!!!
  • Nika

    06.09.2011 21:28
    Bravo! Svaku pohvalu zasluzujete! Svaka cast! i hvala vam za ovakovo predstavljanje u svetu! Vi ste svetla tacka u mrlji zvanoj Srbija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti