LSV danas u antifašističkoj šetnji

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležiće danas godišnjicu velikog antifašističkog skupa kojim je 7. oktobra 2007. godine sprečen skup neonacista u Novom Sadu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležiće danas godišnjicu velikog antifašističkog skupa kojim je 7. oktobra 2007. godine sprečen skup neonacista u Novom Sadu.

Povorka kreće u 16 časova od Zmaj Jovinog spomenika, a na kraju šetnje, kod spomenika žrtvama racije će predstavnici LSV-a položiti venac. Već od 13 časova će Omladina stranke u Zmaj jovinoj ulici održati uličnu akciju gde će, deleći letke, podsetiti Novosađane o značaju antifašističkih akcija.

Podsetimo, pre četiri godine došlo je do sukoba između učesnika velike antifašističke šetnje i novosadskih fašista i nacionalista, a policija je posle sukoba privela vođu Nacionalnog stroja Gorana Davidovića i nekoliko desedina pripadnika te organizacije. Oni su privedeni nakon što su verbalno i kamenicama napali povorku građana kod Doma vojske na Beogradskom keju.

  • Ja

    10.10.2011 08:44
    Setnje
    Dao bog da im ovo bude poslednja setnja. Mislim sto se tice setnji.Polako nestaju moraju otici na smetliste istorije . Milosevica vise nema a samim tim i oni treba da nestanu to je logicno.dolaze mladji i sposobniji sa sirim pogledima.
  • OpetJa

    07.10.2011 15:49
    A 07.10.2015. ce obelezavati cetvorogodisnjicu ove danasnje setnje. Postavlja se pitanje: "A zasto bas sada?" Pa verovatno da SVM-u pokazu zube povodom najnovijeg zakona o restituciji. Inace im je stalo do antifasizma kao do lanjskog snega. Ovo je Ljigasima verovatno poslednja setnja sa pozicije vlasti pa to vredi obeleziti. Izgubili su poverenje i DS-a i SVM-a pa eto malo kulturno umetnickih manifestacija po ulicama Novog Sada.
  • НСЦЗ

    07.10.2011 13:15
    Ово је тужно мајке ми! У својој земљи не смеш да будеш Националиста! То неће да може више тако!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti