45 odsto stranih investicija stiže u Vojvodinu

U Vojvodini je ostvareno 45 odsto ukupnih stranih investicija koje su u našu zemlju stigle proteklih desetak godina, rekao je predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, dodajući da to govori o tome da su investitorima stvoreni stabilni uslovi za poslovanje.

U Vojvodini je ostvareno 45 odsto ukupnih stranih investicija koje su u našu zemlju stigle proteklih desetak godina, rekao je predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić, dodajući da to govori o tome da su investitorima stvoreni stabilni uslovi za poslovanje.

On je naveo da je u našoj zemlji sve više stranih investitora, što je ohrabrenje posle perioda stagnacije zbog posledica svetske ekonomske krize. Otvarajući Međunarodni sajam investicija "Investekspo", na kojem će tokom tri dana na Novosadskom sajmu biti predstavljeno oko 150 projekata vrednih gotovo milijardu evra, Pajtić je istakao da prisustvo predstavnika više od 50 opština potvrđuje to da su one spremne da svojim programima i projektima izađu u susret stranom kapitalu.

Podsetio je da je pokrajinska vlada preko Fonda za kapitalna ulaganja protekle četiri godine uložila skoro 400 miliona evra u infrastrukturu Vojvodine i razvoj potencijala koji će omogućiti otvaranje industrijskih zona i dolazak stranih investitora.

  • Jesa

    26.10.2011 11:50
    Cemu...
    Zasto uopste objavljujete ovakve vesti? Uzivate da provocirate komentatore koji pljuju po Bojanu?
  • Stone Cold

    26.10.2011 10:36
    U protekle 4 godine zanemarljivo mali broj investicija je stigao a ovaj podatak od 45 % u Vojvodini je zapravo rezultat toga da je prodat NIS i nista vise od toga .Naravno domisljati politicari su momentalno okrenuli pricu u svoju korist mimo konteksta .
  • Statistika

    26.10.2011 07:59
    čudna nauka
    Neko jede meso, neko kupus, u proseku svi jedemo sarmu. Ova vest lepo zvuči, ali bi trebalo da je prate informacije koliko od tih investicija su kupovine preduzeća od strane "inostranih" biznismena, "uspešno privatizovana" i odnose se na početak decenije koju spominje, a koliko je investicija u poslednje 2-3 godine... na prste jedne ruke se mogu izbrojati. Isto tako, da li tu računa investicije kao što je u Novosadsku mlekaru - Beograd, Pionir Subotica - Beograd, Bambi-Banat Vršac - Beograd... koje sada poreze plaćaju u Beogradu, jer im je tamo sedište, a ne na teritoriji na kojoj se fizički nalaze. Veliki je to prosperitet za Vojvodinu, nema šta, a mi smo svi sisali tatu, pa može da nam priča takve priče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti