Karolj Kovač laureat RTV-a

Laureat ovogodišnje ugledne nagrade Radio-televizije Vojvodine "Slavuj Hadžić", koja se dodeljuje za celokupno autorsko delo u oblasti televizijskog stvaralaštva, je autor Karolj Kovač.

Laureat ovogodišnje ugledne nagrade Radio-televizije Vojvodine "Slavuj Hadžić", koja se dodeljuje za celokupno autorsko delo u oblasti televizijskog stvaralaštva, je autor Karolj Kovač.

Nagrada je Kovaču danas uručena na svečanosti obeležavanja jubileja Radio-televizije Vojvodine u holu Studija M. Kovač trenutno radi za Novosadsku televiziju, a pre toga radio je na RTNS.
RTV je ustanovila ovu godišnju nagradu u znak poštovanja izvanrednog autorskog opusa svog dugogodišnjeg snimatelja i reditelja Slavuja Hadžića (1934 - 2007) i za podršku kreativnim naporima televizijskih stvaralaca u Vojvodini.

Danas su dodeljene i godišnje nagrade najboljim stvaraocima i radnicima RTV-a kao znak priznanja u stvaranju radijskog i televizijskog programa. Dobitnici nagrade iz Radio Novog Sada su: Radoslav Šeguljev, urednik u Programu na srpskom jeziku; Edita Lajkner, urednik u programu na mađarskom jeziku; Ana Nikolina Ursulesku, urednik u programu na rumunskom jeziku; Anđelko Maletić, urednik u Muzičkom programu Radio Novog Sada; Arpad Osnovič, za uspešno organizovanje 13. Taktonsa; Aleksandar Marković i Zlatoje Čolović, ton majstori.

Dobitnici nagrade iz Televizije Novi Sad su: Agneš Vojvodić, urednik u Informativnom programu na mađarskom jeziku; Radovan Ojkić, tehničar u Poslovnoj jedinici veza; Mile Taušan, reditelj u Informativnom programu na srpskom jeziku; Mirko Kanjuh, urednik Informativnog programa na rusinskom jeziku; Vladica Kerstnik, rukovodilac odeljenja Statistike; Nevena Kljajić, pomoćnik reditelja Dokumentarnog programa; Manuel Srbin, reditelj; Nikola Tubić, rukovodilac Informaciono-tehnološke službe; Robert Kliban, realizator elektronsko-grafičke obrade.

Dan RTV-a obeležava se u znak sećanja na 29. novembar 1949. godine, kada je Radio Novi Sad počeo zvanično emitovanje programa iz zgrade tadašnjeg hotela "Lojd" u Ulici Žarka Zrenjanina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti