U Tozinoj školi zatvoreno osam učionica

U Osnovnoj školi "Svetozar Marković Toza" na Detelinari zatvoreno je osam učionica sa čijeg je plafona počeo da otpada malter.
U Osnovnoj školi "Svetozar Marković Toza" na Detelinari zatvoreno je osam učionica sa čijeg je plafona počeo da otpada malter.

Direktor škole Petar Narančić kaže za Radio 021 da će te učionice biti prazne u naredne dve nedelje, ali demantuje informaciju koja se pojavila u pojedinim medijima da je to učinjeno po nalogu građevinske inspekcije. "Na školi se izvode radovi na nadogradnji i verovatno zbog tih vibracija, možda i zbog dotrajalosti plafona, došlo je do toga da je jedan deo maltera sa plafona pao. Građevinska inspekcija je bila i naložila da se, gde god se primeti da je moguć pad maltera, to obije. Uprava škole je to uradila, a da bi pojačali bezbednost dece odlučili smo da taj deo škole zatvorimo", kaže Narančić.

Učionice će biti zatvorene dok se ne završe grubi građevinski radovi iznad njih. Zbog toga trenutno učenici od prvog do četvrtog razreda idu u školu u tri smene i tako će biti do kraja polugodišta.

Narančić kaže da je u protekle četiri godine, otkad je on direktor, u školu uloženo više od 10 miliona dinara. Direktor Tozine škole tvrdi i da nije tačno da je od početka problematičnog perioda na bolovanju i da ne dolazi na posao. Kaže da jeste bolestan, ali da je svaki dan bio u školi. Prema njegovim rečima, radovi na nadogradnji trebalo bi da se završe u roku, do 19.  januara.

  • Наставник

    09.12.2011 16:51
    Малициозност је болест
    Мислим, Господо, да већина Вас овде барата подацима који су производ гласина а не чињеница као јединог меродавног средства за доношење суда.
    Тозина школа није запуштена!
    1) То је једна од ретких зграда у граду која има решен проблем громобрана. Громобран у Тозиној школи није РАДИОАКТИВАН!
    2) Прошле године је замењена комплетна електрична мрежа. Већина неонки је замењена штедљивим сијалицама чиме се умногоме побољшало осветљење у учионицама, тако да деца имају квалитетније светло, и не морају да гледају у полумраку и на тај начин кваре свој вид. Поред тога, из Тозине школе је кренула акција да се у становима замени бар једна обична сијалица, штедљивом сијалицом, а све зарад штедње електричне енергије.
    3) У многим учионицама су замењене старе и дотрајале плочице, новим и модерним, и уграђени су нови лавабои где деца перу руке и на тај начин се води рачуна о хигијени деце.
    4) То је прва школа у граду која је инсталирала СМАРТ таблу, и на тај начин се побољшао квалитет образовања деце.
    5) Свака учионица има рачунар са видеопројектором чиме се, такође вишеструко побољшао квалитет наставе.
    Свакако сам нешто заборавио, али је сигурно да се сви запослени у школи труде да улепшају и олакшају боравак Вашој деци у овој згради. У том смислу, и сада се приступило надоградњи и улепшавању тог простора. Нико нормалан не би послао ниједно дете да настрада!!! Несрећан случај, НАЖАЛОСТ, али са лакшим последицама, НА СРЕЋУ! Свима, недобронамернима је повод за оптужбе, а свима који разумеју шта значи труд и уложени напор да се нешто уради и олакша живот у тој школи (првенствено деци) је покушај за оправдање. Трудимо се да научимо децу да не буду малициозна, јер то је болест. Покушајмо да их научимо како се решава проблем!!!
  • Mustra Bechka

    09.12.2011 00:08
    Mos misliti..... al imacemo SEST MOSTOVA!
    to JE VAZNIJE
    Ne skrecite paznju sa Rodnijeve velike slave i zasluge za obecanja za 6 mostova na neke "nebitne" stvari poput ovih
    ma ajte molim vas....
  • poly

    08.12.2011 23:43
    Slazem se da je skolu trba nadograditi ali to se radi kad su deca na raspustu a ne u zimsko vreme i nije tacno da su ucionice zatvorene zbog beezbednosti ucenika zatvorene su tek kad je decaku 2 razreda pao komad plafona na njeca i slomio mu kljucnu kost pa vi gospodjo Biljana vidite sada dali je to tacno ili ne a sto se tice skolskog dinara ja ga placam za oboje dece ali i pored njega smo morali skupiti novac da uredimo ucionicu nasoj deci jer od tog vaseg skolskog dinara nista nije ulozeno u ucionicu ,a vi ste verovatno mama koja na savetu roditelja samo potvrdjuje sta uprava kaze da se nebislucajno nekom zamerili molim Vas podignite malo glas i potaknite probleme koji vladaju u skoli a ima ih milion da se konacno pocnu resavati nemojte samo slepo klimati glavom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti