Žitelji Bocki ponovo u Skupštini grada

Stanovnici  naselja Bocke, koji su na novembarskom zasedanju Skupštine grada pokušali da uđu na sednicu, najavili su da će u decembru ponovo pokušati da se obrate odbornicima.
Stanovnici  naselja Bocke, koji su na novembarskom zasedanju Skupštine grada pokušali da uđu na sednicu, najavili su da će u decembru ponovo pokušati da se obrate odbornicima.

Oni su novinarima pokazali dokument koji ukazuje da su gradskim čelnicima podneli zvaničan zahtev da se obrate odbornicima, što su ovi demantovali u medijima, prenosi RTV.

Građani Bocki su najavili da će protestovati ispred zgrade Skupštine ako im se ne dopusti da uđu. Za incident u kojem je bilo nekoliko povređenih, oni krive obezbeđenje Skupštine, i smatraju da imaju puno pravo da uđu na sednicu, jer je dugogodišnja borba preko institucija za prava bila neuspešna.

Predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, rekao je da u svetlu pređašnjeg incidenta, nema nameru da stanovnicima Bocki omogući direktno obraćanje odbornicima. On smatra da građani nemaju prava da se na takav način obraćaju, i ističe da za to postoje predstavnici.

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, nakon incidenta, najavili su da će protiv onih koji su izazvali nerede u Skupštini biti podnete krivične prijave.

Podsećamo, dvadesetak žitelja Bocki nasilno su ušli u veliku salu Skupštine grada zahtevajući da im predsednik novosadskog parlamenta Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Igor Pavličić objasne zbog čega se ne rešava višedecenijski problem sa vodom i kanalizacijom u tom naselju. Stanovnici ovog prigradskog naselja su istakli da od im je dojadilo da od svakog ko dođe na vlast u gradu slušaju samo obećanja.

  • mito

    09.12.2011 16:19
    Građanima je pukao film više se nemože ovako ,totalni raspad sistema od državne politike,do gradske vlasti.
  • moca

    09.12.2011 11:28
    Narode svi u skupštinu dosta je laži i prevare celog ovog vladajućeg nesposobnog režima ,sad nema ni kandidature pa sve su obećali samo su ispunili to da rasprodaju preduzeća i to opet za sitne pare svojim odjednom bogatima kumovima i prijateljima .
  • JA-

    09.12.2011 07:16
    EVRO
    Kvadratni metar placa u Bockama je sad i preko 50 e po metru kvadratnom.Lepa suma treba da se izdvoji za plac.Ali nema vode.Nema vode ali je lep pogled.I svi kupe tu plac zbog pogleda na Dunav i grad.Blizu grada lep pogled leti vetric duva ali nema vode.Ima i vode samo je treba platiti.Tacno treba je platiti jer nije je bilo ni kad su kupovani placevi sve se znalo.
    Vecina stanovnika Bocki su oni koji po gradu imaju stanove i sav komfor.Treba samo popgledati sad zimi pogotovo koliko ih uvece ide za grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti