Danas poslednja sednica Skupštine grada pred izbore

Poslednja sednica Skupštine grada u ovom sazivu održava se danas.
Poslednja sednica Skupštine grada u ovom sazivu održava se danas.

Predsednik gradskog parlamenta, Aleksandar Jovanović, kaže da će najpre predstavnik novosadske policije informisati odbornike o bezbednosti na području grada u proteklih godinu dana. "Takođe, drugi put ćemo imati izveštaj zaštitnika građana Novog Sada. Obe tačke su informativne, odnosno odobornici o njima neće glasati", kaže Jovanović.

Na dnevnom redu biće i odluka o angažovanju eksternog revizora za budžet grada, a biće razmatrani i izveštaji o poslovanju javnih komunalnih preduzeća i ustanova kulture za prethodnu godinu. Najvažniji među nekoliko urbanističkih planova, koji će takođe biti razmatrani, svakako je Prostorni plan Novog Sada, na čiju je izradu utrošeno više od godinu dana. Odbornici će razmatrati i predlog odluke kojim se definišu kojeficijenti za ispaltu zarada izabranim, postavljenim i zaposlenima licima u Gradskoj upravi.

Skupština bi danas trebalo i da odbori predlog Gradske uprave da se majkama koje u Novom Sadu dobiju trojke isplaćuje po 100.000 dinara.
Gradsko veće je predložilo i da Skupština grada da saglasnost za ugovor sa Fudbalskim klubom Vojvodina. Na dnevnom redu je i nekoliko predloga da pojedine ulice na Sajlovu dobiju imena, kao i da se, na kući u Dunavskoj 14, postavi obeležje Milici Tomić, supruzi Jaše Tomića.

Među tačkama dnevnog reda međutim neće biti predlog o pronalaženju privatnog partnera za Vodovod, koji je skinut sa prošle sednice Skupštine.

  • 30.03.2012 08:15
    Ns
    Više od mesec dana za kradje, štimovanje dokumentacije, zapošljavanje rodbine ... Tolko posla do izbora neće valjda u skupštini grada da ubijaju vreme u kafani.
  • Fantom Promene

    30.03.2012 07:56
    Ocekujem masovno zaposljavanje politickih poslusnika u jp i jkp sad pred izbore
    skontali su da su zavrsili pa ce biti daj zaposlajvaj samo da ih udenemo kad dodje sledeca vlast nek misli kako da ih se resi!
    Zivi bili pa videli!

    Jedva cekam da vidim ovima ledja....
  • 30.03.2012 07:08
    Pa pa...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti