FOTO: Egzitovi kamperi okupirali Štrand

Na Štrandu je u ponedeljak otvoren Egzitov kamp, a već u prvim satima pristiglo je više stotina posetilaca.

Na Štrandu je u ponedeljak otvoren Egzitov kamp, a već u prvim satima pristiglo je više stotina posetilaca.

Portparolka Egzit kampa, Miljana Vučković, kaže za Radio 021 da su kamperi počeli da pristižu od ranog jutra, a da se do početka festivala očekuje oko 4.000 posetilaca.

"Egzit vilidž (Egzit selo) je otvoren u 8h, a do dvanaest časova je stiglo preko 450 gostiju. Brojčano najveće dolaske očekujemo tokom srede i četvrtka. Uglavnom su ovde Holanđani i Englezi, ali ima i posetilaca iz susednih zemalja", rekla je Vučkovićeva i dodala da će u prva dva dana kamp zauzeti najmanji mogući deo Štranda, ali da će od srede biti proširen na ceo planirani prostor, tj. na celokupnu travnatu površinu desno od kabina.

Mišljenja posetilaca kampa su podeljena, pa tako oni koji su došli nešto kasnije nisu uspeli da nađu mesto za šator u hladu, dok druge raduje to što je kamp postavljen na kupalištu.

"Ovo je drugi put kako dolazim u Egzitov kamp i već posle pola sata mi se čini da je prošle godine lokacija bila bolja jer je bilo više hladovine, dok nam se sada šator nalazi na suncu".

"Ovo je prvi put da dolazim u Egzitovo selo i nemam veće zamerke osim toga što je veoma daleko od samog festivala, pa ćemo morati mnogo da pešačimo".

"Konačno smo postavili šator i sada možemo da odemo na osveženje u reku. Ovo je prvi put da dolazim u kamp i mislim da je dobra ideja što su nas smestili pored plaže".


Novosađani koje smo zatekli na Štrandu imaju podeljena mišljenja oko toga što je kamp postavljen na kupalištu.

"Nemam ništa protiv, to je sve od opšte koristi za Novi Sad, a mi ćemo se par dana strpiti, ako uopšte treba nešto da trpimo".

"Egzit ima toliko para, a još i Novi Sad dotira novac. Trebalo bi malo ispitati gde te pare idu kada za sve ove godine nisu bili u stanju da naprave jedan običan kamp".

"Mislim da su previše Štranda zaokupirali. U redu je da to bude jedan deo, ali i toalete i deo plaže, to je ipak mnogo".


Podsećamo da su iz JKP "Gradsko zelenilo" krajem prošlog meseca poručili da će u kampu biti između dve i tri hiljade posetilaca, kako se na gradskoj plaži ne bi pravile velike gužve koje su poslednjih sedmica postale svakodnevica na Štrandu.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj Teleplovu ''Exit kamp na Štrandu''.

  • 12.07.2012 15:21
    "ZAKONSKA JE OBAVEZA korisnika budžetskih sredstava da OBJAVI FINANSIJSKI IZVEŠTAJ a ne ja da to tražim sudskim putem! ZAKONSKA OBAVEZA! I još jednom ako si glup i poremećen: ZAKONSKA OBAVEZA! Kao što je MOJA ZAKONSKA OBAVEZA da platim porez, i ako to ne uradim automatski bi me vijali BEZ POTREBE da bilo koji građanin to radi umesto države."

    Objavljuju ga pred skupstinom, ali nemaju obavezu da to rade javno, koliko znam. Ne znam gde ti zivis covece.Dobrodosao u Srbiju, ona je tvoja majcica.
  • 12.07.2012 14:50
    @G
    "ČUJEM PO VASCELU NOĆ TREŠTANJE U VREME KADA JE ZABRANJENA BUKA!!! Apsolutno je bespredmetno ko nastupa na koncertu, niti sam ja ijednom navodio kakva "sorta" ljudi se tu nalazi, kakva god bila nemaju pravo da uznemiravaju ceo grad."

    Prijavi ih komunalcima, u meduvremenu vatu u usi i spavanje, sutra je radni dan.
  • G

    12.07.2012 13:54
    @Anonimus (koliko vas već ima, ili je sve jedan isti egzit volonter) - imajući u vidu rečeno, objasnite mi razlog zašto onda pomenuto privatno preduzeće nije to odmah uradilo, i odmah zauzimalo gradske površine besplatno? Ne može gradsko zelenilo da ustupa površinu KOJA NIJE NJIHOVA, i to privatnom preduzeću koje upotrebom tog zemljišta OSTVARUJE PROFIT naplaćivanjem boravišta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti