Barokni gala koncert u Župnoj crkvi imena Marijina

Barokni gala koncert ansambla "Antiphonus" održaće u nedelju, 29. maja u Župnoj crkvi imena Marijina (Katedrala).

"Antiphonus" je 2012. godine predstavio Hrvatsku na festivalu hrvatske kulture u Francuskoj "Croatie, le voici" i ostvario izuzetno zapažen nastup na zagrebačkom Muzičkom bijenalu, kao i na svečanoj priredbi povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Ansambl "New tritinity baroque" (SAD) je osnovan 1998. godine u Londonu kao međunarodni orkestar pod vođstvom dirigenta, čembaliste i baritona Predraga Goste. Trenutno mu je sedište u Atlanti, i važi za jedan je od vodećih američkih ansambala specijalizovanih za istorijsku interpretaciju rane muzike.

Učesnici:

Antiphonus (Hrvatska)
New Trinity Baroque (SAD/Srbija)
Dirigent i čembalista: Predrag Gosta

Ulaznice se prodaju u Muzičkoj omladini Novog Sada radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.

Cena karte je 300 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič