Predavanje o geomuzikologiji u ponedeljak u KCNS

Predavanje "Geomuzikologija – jedan odgovor na političku stvarnost" održaće se u ponedeljak, 26. septembra na "Tribini mladih".

Autor predavanja je dr Darko Gavrilović.

Program – predavanje "Geomuzikologija – jedan odgovor na političku stvarnost" ima za cilj upoznavanje zainteresovane javnosti sa geomuzikologijom. U pitanju je nova naučna grana koja povezuje razvoj muzike i muzičkih pravaca sa političkim i geografskim uslovima.

Tokom predavanja biće fragmentarno prikazan uticaj industrijske geografije i onovremene politike na nastanak i razvoj hevi metal muzike (primer Blek Sabata i Uraja Hip) u vreme industrijskog razvoja Engleske.

U drugom delu predavanja, biće dat pregled paralelne muzičke scene u Sovjetskom Savezu kroz muzički i pozorišni rad sovjetskog glumca, pesnika i muzičara Vladimira Visockog.

Predavanje će početi u 18 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič