Predavanje "Evropska invazija i budućnost džeza" 31. oktobra u Američkom kutku

Predavanje Tomasa Konrada "Evropska invazija i budućnost džeza" održaće se u ponedeljak, 31. oktobra u Američkom kutku.

Tomas Konrad je američki novinar koji je za velike američke džez publikacije sedam godina uzastopno (2009-2015.) izveštavao sa Beogradskog džez festivala.

Kroz predavanje "Evropska invazija i budućnost džeza" Konrad će govoriti o sve većem značaju Evrope za džez kao umetničku formu u novom milenijumu. Navešće i mnogo savremenih primera oličenih u važnim evropskim muzičarima koji će nastupiti na džez festivalima u Beogradu i Pančevu.

O predavanju

"Džez se često naziva „jedinom izvornom američkom umetničkom formom“ i generacijama su skoro svi najvažniji džez majstori i inovatori bili Amerikanci. Ovo se značajno promenilo. Džez je naročito otvoren način kreativnog izraza i sposoban je da internalizuje kao i da bude obogaćen drugim muzičkim jezicima. Džez je sada postao globalni fenomen. Najvažnija muzička kultura koja u ovom trenutku utiče na džez je evropska i većina energije i inovacija u savremenom džezu dolazi iz Evrope."

Tomas Konrad

Konradovi radovi na temu muzike i zvuka trenutno izlaze u publikacijama JazzTimes, Stereophile i The New York City Jazz Record. Napisao je tekstove za omote preko 30 džez albuma. Putovao je po svetu kao muzički novinar i održao mnogo govora, seminara i javnih intervjua na džez festivalima. Pored Sjedinjenih Američkih Država, izveštavao je sa desetina džez festivala u Italiji, Norveškoj, Srbiji, Španiji, Rumuniji, Estoniji, Makedoniji, Bosni, Letoniji, Poljskoj i Kanadi. Njegova glavna specijalizacija je džez van SAD, sa naglaskom na evropsku džez scenu.

Prijave su obavezne OVDE.

Predavanje će početi u 18:30 časova.

  • Zivan

    28.10.2016 15:34
    U Novom Sadu je baš premnogo muzike i festivala džeza, još više propagiranja ovog zvuka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič