Priprema devojačkog štafira u utorak u ZSU

Muzej grada Novog Sada u okviru izložbe "Hajde, brate, kupi svate – srpska svadba" u utorak, 28. februara organizuje prvo u nizu "muzejskih prela" i prepremu devojačke spreme.
Posetioci će, zajedno sa domaćicom i autorkom izložbe, višim kustosom Dušankom Marković, pripremati devojačku spremu ili štafir (haljina, nošnja).
 
Zainteresovani da dođu na ovo okupljanje mogu sa sobom da ponesu neke davno započete radove. Deo materijala obezbediće Muzej, a moguće je doneti i nove predmete koji mogu biti deo štafira. Sakupljeni predmeti, na kraju ciklusa, biće poklonjeni devojci koja ima zakazano venčanje, a javi se na muzejski oglas.
 
Biće to prilika i za razgovor autora izložbe i posetioca na temu svadbe i njima znanih svadbenih običaja. Posetioce očekuje i iznenađenje, gost večeri.
 
Druženje traje od 19 do 21 čas u Zbirci stranih umetnosti, Dunavska 29.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič