Velški "Nomadi" naredna prepreka Vojvodine

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pobedom nad Bokeljom iz Kotora, a naredni protivnik crveno-belima biće velški Konahski.
Kao što je i očekivano, Vojvodina je lako izborila drugo kolo kvalifikacija, što je potvrdila na svom terenu "petardom" u mreži Kotorana, o čemu možete pročitati OVDE.
 
Naredni protivnik Novosađanima biće debitant u kvalifikacijama za evropska takmičenja - Konahski Nomads iz Velsa.
 
Nomadsi su u predkvalifikacijama pobedili britanski Brouton Erbas rezultatom 1:0, pa su se tako, po prvi put u svojoj istoriji, našli u žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.
 
Žrebom u Nionu odlučeno je da Velšani u prvom kolu kvalifikacija idu na megdan norveškom Stabeku, a tamo su napravili veliko iznenađenje. Oni su u prvoj utakmici na domaćem terenu odigrali nerešeno, a u Norveškoj su pobedili rezultatom 1:0.
 
  
 
Koeficijent koji je Vojvodina imala pred žreb za prvo kolo kvalifikacija bio je 7.925, a Konahski je klub sa najmanjim koeficijentom u nepovlašćenom delu žreba , on iznosi 0.700.
 
Zanimjiv podatak je da stadion na kojem Konahski igra, a koji se nalazi u istoimenom gradu koji broji oko 20.000 stanovnika, ima svega 500 sedećih mesta, što ne zadovoljava propise UEFA. Zbog toga, oni svoje evropske utakmice igraju na obali Irskog mora, u gradu Ril, na stadionu "Bele Vu", koji ima 1.720 sedećih mesta.
 
Ekspedicija iz Novog Sada moraće da pređe put dugačak 2.500 kilometara, dok "nomadima dugačak put" ne treba da predstavlja veliki problem. 
 
Prvi meč na programu je u četvrtak 14. jula u Novom Sadu, a revanš je sedam dana kasnije u Rilu.
  • Jaroslav

    11.07.2016 14:28
    Samo da nas napuste sadasnji trener i predsednik pa ce svanuti klubu.
    Predsednik treba da bude Lane Jovanovic, a ttener Rastavac i da se Slaninari vrate na stadion.
  • Zivan

    11.07.2016 09:53
    Posle dobrih igara i lepog plasmana reprezentacije Velsa na Evrpskom prvenstvu, poraslo je interesovanje i za timove iz ove drzzavice unutar Ujedinjeog kraljevstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.