FOTO: Doktorka objavila kako izgleda savršena porcija hrane

Doktorka Hejzel Volis podelila je fotografiju svog obroka kako bi pokazala koji je idealan odnos hrane, iz različitih grupa namirnica, koje treba da jedete svakog dana.
FOTO: Doktorka objavila kako izgleda savršena porcija hrane
Foto: Pixabay
Britanski medicinski žurnal (BMJ) prošle nedelje je otkrio da je najbolji način za sprečavanje nastanka hroničnih oboljenja ishrana koja se sastoji od dosta voća i povrća, celih žitarica i ribe, uz uslov da smanjite konzumaciju prerađenog mesa i šećera. 
 
Nakon što je doktorka Volis videla pomenuti članak, ona je pokušala da u svakom obroku primeni ovo pravilo ishrane. Ona je fotografisala svoju savršeno izbalansiranu hranu na tanjiru, koja se sastoji od različitih grupa namirnica, a potom slike objavila na Instagramu uz savet da i vi ovako ograničite porciju svog jela. 
 
Njen obrok sadrži: šargarepu, korijander, vegetarijanski burger (od leblebije), brokoli, paškanat, dinstano povrće, fetu i kukuruz šećerac.
 
  • marko

    12.07.2018 21:00
    Solidno je balansirala! Imam samo malu zamerku, a to je sto je izbacila masti a SZO itekako preporucuje masti zbog niskog glikemijskog loada. Vidim da porcija ima oko 300-350kkal, vidim da ima oko 20gr proteina,oko 20vlakana,oko 55gr UH, ali masti su oko 5gr max. Tako da je to daleko od savrsenstva ali nije ni toliko lose. Generalno je bolje od bureka koji ima oko 650kkal/100gr. Tako da prosecan gradjanin uz sav hleb i bufne sa eurokremom, dnevno pojede kilo ipo secera. 10gr proteina i kojekakvih masti i gvozdja sa zardjalih rostilja
  • v

    21.06.2018 18:52
    A gde je cvekla??
  • pops

    21.06.2018 14:24
    Ovi vegani što se nadaju da neće na onkologiju samo zatl što jedu šargarepe i kupusa, jedna mala informacija. Povrće se prska jakim i skupim pesticidima koji su dokazani kancerogeni. Ne preterujte ni sa povrćem ni sa mesom, sve umereno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.